Beşiktaş

Umut Nayir’den TRT SPOR’a özel açıklamalar

Beşiktaş’tan Hajduk Split’e kiralık olarak giden Umut Nayir TRT SPOR’da Tuna Akdemir’in sorularını yanıtladı ve özel açıklamalarda bulundu.

Hajduk Split’e transfer olma kararını nasıl verdiğini anlatan deneyimli futbolcu, “Sezon başında forma giyiyordum ancak beklemediğim bir durumla karşılaştım benim için sürpriz oldu ve yeni bir maceraya atılma fırsatı oldu bu durum. Türkiye’den çok fazla teklif vardı ama Avrupa’dan teklif gelmişti. Bu tekliflerden en uygun olan projeyi değerlendirmiştim. Hajduk en fazla futbolcu ihraç eden kulüplerden biri hem oyuncu yetiştirip hem oyuncu alıp satma konusunda çok fazla projeleri var. Anlattıkları projeler bana çok uygun geldi burada kendimi gösterip majör liglere transfer yapabileceğimi düşündüm ve bu kararı aldım ve hiç pişmanlık duymadım.” dedi. 

Hırvatistan futbolu hakkında konuşan 27 yaşındaki oyuncu, “Bizimle futbol bakış açıları benziyor, ilgi çok büyük. Pandemi nedeniyle taraftar atmosferini tam yaşayamadım ama genel yaklaşım olarak Türkiye ile Hırvatistan birbirine benziyor. Buradaki imkanlar biraz daha kısıtlı bazı takımlar Türkiye Ligi’nin üzerindeyken bazı takımlar Türkiye liginin altında gözüküyor. Bu yüzden kalite olarak Türkiye Ligi biraz daha öne çıkıyor kıyasladığımız zaman. İlk geldiğinde idman temposuna ayak uydurmakta zorlandığını söyleyen golcü oyuncu, “Buraya geldiğim ilk bir ay antrenmanlarda çok zorlanmıştım çok yüksek tempoda hatta maç temposunda geçiyor antrenmanlar. Bizim liglerden bir farkı da burada 18-19 yaşındaki futbolcuların performans göstermesine izin veriliyor. Bu da onların daha tecrübeli olmasını olgunlaşmasını sağlıyor. şeklinde konuştu.

“Avrupa’da ülkemi temsil etmek istiyorum”

Hedefinin Avrupa’da devam etmek olduğunu söyleyen Nayir, “Avrupa’ya gitmek her oyuncunun hayalidir. Sürecim biraz geç başladığı için 27 yaşından sonra gelebildim Avruya’ya burada göstereceğim performans ile Avrupa’da devam etmek jübilemi yapmak istiyorum. Futbol anlık olduğu için öncelikli hedefim burada maksimum katkıyla geçirmek. Hayallerim çok büyük, yönümü Avrupa’ya doğru çevirdim. İnşallah 32-33 yaşında ülkemi Avrupa’da başarıyla temsil etmeye devam ederim. ” dedi.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı