Süper Lig

UEFA Bölgeler Kupası İstanbul’da başlıyor

 Amatör takımlar düzeyinde Avrupa’nın en önemli organizasyonu olan ve Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen UEFA Bölgeler Kupası (UEFA Regions’ Cup) grup müsabakaları yarın İstanbul’da başlayacak.

TFF Amatör İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, toplantıda katılımcılar ile bir araya geldi. Ali Düşmez, UEFA Regions’ Cup’ta 3. Grup’ta Türkiye’yi temsil edecek Kayseri Bölge Karması’na ve katılımcı ülkeler Belarus, Finlandiya ve Portekiz ekiplerinin temsilcilerine başarı diledi.

Regions’ Cup’ın amatör futbol için en önemli turnuva olduğunu belirten Ali Düşmez, yaptığı konuşmada, “Amatör futbol profesyonel futbola göre çok farklı. Federasyon olarak amatör futbola büyük destek veriyoruz. Yılda hemen hemen 120 bin maç oynatıyoruz. Hem futbolun güzelliğini yaşamak hem de bu güzel şehirde sizleri en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Hak edenin kazandığı güzel bir turnuva olsun. Bu turnuvayı çok önemsiyoruz. Bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sakatlık olmadan, bu güzel oyununun heyecanını, güzelliğini yaşadığımız, hepinizin güzel anılarla ayrıldığı bir turnuva olsun. Ülkemizi ve bu güzellikleri de gittiğiniz yerlerde anlatmanızı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

UEFA delegesi İskoçyalı Scott Sturthers’ın başkanlığında düzenlenen organizasyon toplantısında turnuvayla ilgili hazırlıklar değerlendirilirken, teknik bilgilendirmede de bulunuldu.

Kayseri Bölge Karması’nın rakibi Kolos Cherven

Erzurum’da haziran ayında yapılan 2022 Türkiye Bölge Karmaları Birinciliği müsabakalarında şampiyon olan Kayseri Bölge Karması, Türkiye’yi UEFA Regions’ Cup’ta temsil etme hakkını kazandı.

Kayseri Bölge Karması, 3. Grup’taki ilk maçında yarın Beylerbeyi 75. Yıl Stadyumu’nda Belarus temsilcisi Kolos Cherven’i ağırlayacak. Müsabaka, saat 11.30’da başlayacak.

Günün diğer maçında aynı statta saat 15.30’da Finlandiya ekibi Tampere ile Portekiz ekibi Lizbon mücadele edecek.

8 Grup’ta 32 takımın yer aldığı ve 8 grup liderinin finallere katılacağı UEFA Regions’ Cup’ta hiç profesyonel olmamış ve profesyonel liglerde oynamamış futbolculardan kurulu takımlar mücadele ediyor. Kupada Türkiye, 2014-2015 sezonunda Ankara Karması, 2016-2017 ve 2018-2019 sezonlarında da İstanbul Karması tarafından temsil edildi. Her üç şampiyonada da finallere kalma başarısı gösteren karmalar, bronz madalya elde etti.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı