Futbol

Tottenham nefes aldı

Premier Lig’de bir ara zirveye yerleşen ancak sonrasında arka arkaya aldığı kötü sonuçlarla 9. sıraya kadar gerileyen Tottenham, 23. hafta maçında küme düşmeme mücadelesi veren West Bromwich’i konuk etti. 

İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmada ikinci devrede 4 dakika içerisinde bulduğu gollerle rakibini 2-0 mağlup eden Tottenham, bu sonuçla ligdeki 3 maçlık yenilgi serisine son verdi.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 54. dakikada Harry Kane ve 58’de Son Heung-Min kaydetti. 

Tottenham formasıyla 317 maçta 208 gole ulaşan Kane, kulüp tarihinin en skorer ikinci oyuncusu Bobby Smith’i yakaladı. Bu alanda Jimmy Greaves, 266 golle zirvede yer alıyor.

İspanya ekibi Celta Vigo’dan West Bromwich Albion’a kiralanan Okay Yokuşlu, 78. dakikada Romaine Sawyers’ın yerine oyuna dahil olarak ilk kez takımının formasını giydi. Ayrıca West Bromwich Albion’ın Galatasaray’dan kiraladığı Senegalli golcü Mbaye Diagne ise karşılaşmada 90 dakika görev yaptı. Diagne’nin attığı iki gol, ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.

Üç hafta sonra kazanan Tottenham, 36 puana ulaşırken galibiyet hasreti 5 maça çıkan düşme hattındaki West Bromwich Albion, 12 puanda kaldı.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı