Fenerbahçe

Temsilcilerimiz THY Avrupa Ligi için iddialı

Türk Hava Yolları Avrupa Ligi’nde ülkemizi yeni sezonda da Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko temsil edecek.

Türk basketbolunun iki devi, sezon öncesinde kadrolarında önemli değişiklikler yaptı. Son 2 sezonda Avrupa’nın en büyüğü olmayı başaran Anadolu Efes, hareketli bir transfer dönemi geçirdi.

Lacivert beyazlılar, son 4 sezonda parkeye sürdüğü çekirdek kadrodan bazı oyuncularla yollarını ayırdı. 5 sezon Efes forması giyen Krunoslav Simon, kulübe veda etti. Anadolu Efes, ‘Malatyalı’ lakaplı Hırvat oyuncunun 44 numaralı formasının emekli edileceğini açıkladı.

Adrien Moerman, James Anderson, Chris Singleton, Filip Petrusev ve Yiğitcan Saybir de Efes’in yolları ayırdığı diğer isimler oldu.

Anadolu Efes, yıldız oyuncu Shane Larkin’i ise takımda tuttu. 2018’den beri lacivert beyazlı formayı giyen skorer oyuncu ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.

Takımın sembol ismi Bryant Dunston ve genç oyuncu Erten Gazi de kontratlarını uzattı. Takımın bir diğer yıldızı Vasilije Micic’in durumu ise kısa süre içinde netleşecek. Sırp oyun kurucunun kontratında 20 Temmuz’a kadar NBA çıkış maddesi var. Vasilije Micic’in, NBA hakları Oklahama City’de. Sorumluluk alacağı bir NBA takımında forma giymek isteyen Micic’in, Anadolu Efes ile 2 sezon daha sözleşmesi bulunuyor.

Efes, dış transferde de hareketli bir dönem geçirdi.

Lacivert beyazlılar, CSKA Moskova’nın yıldız oyuncusu Will Clyburn ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Pınar Karşıyaka’dan Amath M’Baye, Maccabi Tel Aviv’den Ante Zizic ve Beşiktaş’tan Egehan Arna da Efes formasını terletecek.

Fenerbahçe Beko da sezona yenilenen teknik heyeti ve oyuncu kadrosuyla girecek.

ING Basketbol Süper Ligi’nde 2 sezon sonra şampiyon olan sarı lacivertliler, buna rağmen koç Aleksandar Djordjevic ile yolları ayırdı.

Banvit kariyerinden sonra CSKA Moskova’da önemli başarılar kazanan Dimitris Itoudis, Fenerbahçe Beko’nun başantrenörlüğüne getirildi.

Yunan koç ile kadroyu sil baştan kuran sarı lacivertliler, Türk vatandaşlığı da bulunan Scottie Wilbekin’i Maccabi Tel Aviv’den transfer ederek önemli bir hamle yaptı.

Uzun rotasyonunda ise Johnathan Motley, Tonje Jekiri, Nemanja Bjelica ve Samet Geyik ile kadro güçlendirildi.

Fenerbahçe Beko, kısa rotasyonunu da yeni isimlerle takviye edecek.

Jan Vesely, Pierria Henry, Nando De Colo, Danilo Barthel, Ahmet Düverioğlu, Markel Starks ve Jehayve (Yehayve) Floyd ise yeni sezonda sarı lacivertli formayı giymeyecek.

İtalyan oyuncu Achille (Akile) Polonara da Fenerbahçe Beko’dan ayrılacak. 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı