Biyografi

Taha Tepe

Muhammet Taha Tepe büyük kulüplerin transfer listesinde yer alan genç kalecilerimizdendir. Hakkında ise futbol severler aslen nereli? boyu, kilosu kaç? kaç yaşında? hangi takımlarda forma giydi? gibi bir çok sorunun cevabını merak ediyor. Kısaca futbol kariyeri, hayatı ve biyografi bilgileri.

2001 yılının Ocak ayında Sakarya’nın Sapanca İlçesi’nde dünyaya gelmiştir. Boyu 1.87 cm, kilosu 79, burcu ise yay’dır. Futbol hayatına doğup büyüdüğü Sakarya’nın Sapanca Akademi Spor takımında başlamıştır.

15 Kasım 2012 tarihinde Sapanca Akademi Spor’da filiz lisansı çıkmış 2013 yılında Sakarya A.Ş takımında amatör vize ile transferi gerçekleşmiştir. 2014 yılında ise yine amatör vize ile Altınordu takımı alt yapısına transfer olan genç kaleci 2019 sezonunda ise kiralık olarak Niğde Anadolu Futbol Kulübü’nde forma giymiştir.

2020 sezonunda tekrar kiralık olarak oynadığı Niğde Anadolu takımından Altınordu Kulübü’ne dönüş yapmıştır. Günümüzde başta Trabzonspor olmak üzere bir çok büyük kulübün transfer listesinde yer alan genç kaleci ayrıca Türkiye Milli Takımı alt kategorilerinin tümünde forma giymiştir.

Güncel piyasa değeri transfermarkt verilerine göre 100 Bin Euro’dur.

Futbol medyasında Trabzonspor ve Altınordu takımlarının arasında transfer için pazarlıkların son bulduğu açıklanmıştır. Uzun bir pazarlığın ardından Taha Tepe ile Trabzonspor’un 310 bin Euro (2 milyon 300 bin TL) karşılığında anlaştığı, ayrıca bordo mavili ekibin yetiştirme bedeli olan 630 bin TL’yi de bonservise eklettiği belirtilmiştir. Hüseyin Çimşir‘in de bu transferi ısrarla istediği haberler arasında yer almaktadır.

Türkiye U19 Milli Takım (4 maç)
Türkiye U18 Milli Takım (4 maç)
Türkiye U17 Milli Takım (7 maç)
Türkiye U16 Milli Takım (5 maç)
Türkiye U15 Milli Takım (2 maç)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı