Futbol

Stefan Kuntz’dan istifa yanıtı: Neyi eleştiriyorlar?

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, “Sizin için eleştiriler var ve istifaya davet ediliyorsunuz. Düşünceleriniz nedir?” sorusuna “Neyi eleştiriyorlar? Yaklaşık 8-10 pozisyona girdik, onları gole çeviremedik. Onlar mı mesela?” yanıtını verdi.

Stefan Kuntz’dan istifa sorusuna yanıt ???? pic.twitter.com/5Dl8LIOPW7

Stefan Kuntz’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“İlk devrede oynamak istediğimiz oyunu sahaya yansıttık. Birçok pozisyona girdik. İlk devrede eleştireceğim konu, bu pozisyonlara gole çevirememiş oluşumuz. Yarı devrede daha hızlı oynayabileceğimizi, geçişleri daha iyi yapabileceğimizi, çok fazla top kaybı yapmamamız gerektiğini konuştuk. İkinci devreye başlarken konsantrasyonumuz düştü, uyanıklık konusunda zaafiyet yaşadık. Birçok hata yaptık.”

“Golü yediğimizde de zaten hataları görmüş oldunuz. Aynı zamanda oyuncular ellerinden gelen her şeyi yaptılar oyunu çevirmek için. Bu nedenle onları eleştiremem. Oyuncu değişiklikleri oyuna pozitif yansıdı ve oyunumuz canlandı. Bu yüzden de şans eseri değil hak ettiğimiz bir beraberlik golü attık.”

????️Stefan Kuntz: Oyuncu değişiklerinin oyuna olumlu yansıdığını ve oyunu hareketlendirdiğini düşünüyorum. Şans eseri değil, hak ettiğimiz bir beraberlik elde ettik. pic.twitter.com/dwiGyirztK

“Elbette memnun değiliz. Çok üzgünüz. O adımı atamadığımız, 3 puanı alamadığımız için… Açık ve net şekilde analizini, öz eleştirisini yapacağız.”

“Rıdvan bir kez kadroya giremedi”

“İstikrar konusunda bizim davet etmediğimiz ama davet edebileceğimiz potansiyel oyuncular kimdir? Bunu merak ediyorum. Rıdvan Yılmaz, Glasgow Rangers’ta şu an 1 kere bile kadroya girmedi. Vermiş olduğunuz örnek, önceden sorduğunuz sorunun tezatı oldu. İstikrar istediniz ama Rıdvan, Glasgow’da kadroya giremedi.

Moral ve mental açıdan beraberliği almamız önemliydi. Pozisyonumuz gereği sonrası çok fazlasını elde edebilirdik. Şimdi Hırvatistan maçı daha fazla önem kazandı.” 

“Abdülkadir Ömür’ün performansı yeterli değil”

“Ben Trabzon’daki iki maçı izledim. Antalyaspor ve Galatasaray maçları. Bir oyuncuyu örnek olarak çıkarmak çok doğru değil ama sorduğunuz için söylüyorum. Abdülkadir Ömür’ün performansının, şu an buradaki oyunculardan daha üstün olduğunu düşünmüyorum. Kapı daima, herkes için açık. Yusuf Sarı’yı çağırdım, çünkü Adana Demirspor’da çok iyi işler yapıyor. Okay ve Ozan Tufan’ın İngiltere’deki maçlarını takip ediyoruz. Kurduğumuz kadroda en doğru şekilde, en iyi yardımcı olacak oyuncuları seçtiğimizi düşünüyoruz.”

Arda Güler’in sağlık durumu…

“Sağlık doktorumuz ile Real Madrid doktoru iletişim halindeler. Böylelikle en yeni bilgileri alıyoruz. Arda Güler, en kısa zamanda tekrar bizimle beraber olabilir.”

“Biraz daha hızlı ve konsantre olsak…”

“Pozisyon ve diziliş olarak iyiydik. Cenk Özkaçar’ın sol taraftaki pozisyonu onun için yeniydi. Belki orada biraz daha iyi olabilirdik. Cengiz ve Kerem’i aslında rakip koridorun içinde içeriye çekmeye ve stoperlerine bağlamayı düşündük. Arkada oluşacak alanı Barış ile kullanmak hedefimizdi.

Bu düşünceyle beraber Barış Alper iki net pozisyona girdi ilk devrede. Cengiz ve Zeki’nin ceza sahasını zorladığı pozisyonlar oldu. Düşündüğümüz, çalıştığımız pozisyonlardı. Bir adım daha hızlı olsak, biraz daha konsantre olsak farkı olurdu.” 

“Bu maçı yaşamadan tekrar sahaya çıksaydım, yine aynı 11’le çıkardım.”

“Kadroya aldığım oyuncuların mevcut en iyi oyuncular olduğuna inanıyorum. En son ana kadar zorladılar. Benim ümidim ders çıkarmak ve ileriye dönük olarak bu oluşumun gelişimini görmek.”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı