Futbol

Spor camiasından Kurban Bayramı mesajları

Spor camiası, yayınladıkları mesajlarla Kurban Bayramı’nı kutladı.

Spor Bakanlığı, federasyonlar ve kulüplerin paylaşımları şöyle;

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bakan Kasapoğlu mesajında, “Sağlık, huzur ve esenlik içinde bir bayrama daha ulaşmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Dostluk ve kardeşlik bağlarımızın güçlendiği bayramlar, ‘biz’ olma duygusunun ön plana çıktığı, sevgi ve saygının pekiştiği müstesna günlerdir. Bu bakımdan bayramları bütün insanlarımız için bir yenilenme fırsatı olarak görüyor ve bu coşkuyu doyasıya yaşıyor ve yaşatıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Her alanda olduğu gibi gençlik ve spor alanında da çok önemli atılımların gerçekleştirildiği bir sürecin yaşandığını aktaran Kasapoğlu, şunları kaydetti:

“Bakanlık olarak en önemli görevimiz, gençlerimiz kendilerini geleceğe hazırlarken, onlara kültür, sanat ve sporla ilgili her türlü imkanı sunmak, sosyal beceri ve yetkinliklerini kuvvetlendirebilecekleri hizmetlerle daima yanlarında olmaktır. Sevgili gençler… Ülke sathına yayılan dev altyapı yatırımlarıyla tüm branşlarda sporu büyütüyor, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın spora erişimini sağlıyor, yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve yetiştirilmesi hususunda seferberlik niteliği taşıyan projeler gerçekleştiriyoruz. Yurtlarımız, gençlik merkezlerimiz ve gençlik kamplarımızla siz gençlerimizi, ihtiyaç duyduğunuz her konuda kapsayıcı bir hizmet yelpazesiyle buluşturuyoruz.”

“Yakın zamanda olimpiyatlara uğurladığımız yıldızlarımızla, takım ve bireysel branşlarda göğsümüzü kabartan neticeler alan sporcularımızla, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdikleri başarılarla gurur kaynağımız olan gençlerimizle iftihar ediyoruz.” diyen Bakan Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Hayal kurmakla kalmayıp onları aynı zamanda gerçeğe dönüştürmenin gayreti içerisinde olan evlatlarımızı bu ülkenin geleceği olarak görüyor, onların öncülüğünde yarınlara emin adımlarla yürüyoruz. Biliyoruz ki bu ülkenin evlatlarının elde ettiği her başarı da bizim için tıpkı kutladığımız bu mübarek Kurban Bayramı gibi birer bayram vesilesi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin dört bir yanındaki gençlerimiz ve çocuklarımız başta olmak üzere, tüm milletimizin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlık, mutluluk, barış ve kardeşlik içerisinde nice bayramlara ulaşmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

TFF Başkanı Nihat Özdemir’den Kurban Bayramı mesajı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

TFF’nin internet sitesinden yayımlanan mesajda, bayramların toplumu kaynaştırdığını ve bağları güçlendirdiğini vurgulayan Özdemir, “Son üç bayramda, Kovid-19 salgını nedeniyle birbirimizden uzak kaldık. Bu kez sevdiklerimizle ve dostlarımızla bayramı birlikte idrak edebileceğiz. Ancak pandeminin tam anlamıyla bitmediğini unutmadan, kendimizin ve başkalarının sağlığı için, pandemi kurallarına dikkat ederek bayramı geçireceğinizi ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Özdemir, ayrıca mesajında şunları kaydetti:

“Salgından tümüyle kurtulmak ve önümüzdeki sezon futbol coşkusunu tribünlerde yaşamak için başta takımlarına destek olmak isteyen taraftarlarımız olmak üzere herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Bayramın, hoşgörü ortamının hâkim kılınmasına, halkımızın ve futbol ailemizin birlik ve beraberliğinin daha da güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygularla, Kurban Bayramı’nın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa başta sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, spor ailemizin, vatandaşlarımızın ve tüm İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum.”

 TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı

Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Salgın nedeniyle tedbirli olunması gerektiğini hatırlatan Türkoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Toplumsal yardımlaşma ve dayanışma ruhunun zirveye ulaştığı, birlik ve beraberliğimizi perçinleyen mübarek Kurban Bayramı’nı karşılamanın sevincini yaşıyoruz. Bu bayramı sevdiklerimizle paylaşabileceğimiz için daha mutluyuz ama kendimizin ve yakınlarımızın sağlığı için bir süre daha tedbirli davranmamız gerektiğini unutmayalım. Milletimizin ve bütün İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlar; sağlık ve huzur dolu nice bayramlar dilerim.”

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş’ten Kurban Bayramı mesajı

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

TFF’nin internet sitesinden yayımlanan mesajda, bayramların birlik, bütünlük, hoşgörü ve paylaşım duygularını perçinlediğinin altını çizen Güneş, şunları kaydetti:

“Yaklaşık 1,5 yıldır bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisinin oluşturduğu ortam henüz tam anlamıyla dağılmamışken, sınırlı da olsa, ailemizle, dostlarımızla, yakınlarımızla, sevdiklerimizle bulaşabilecek olmamız, bu bayramın anlamını hepimiz için birkaç kat daha arttırıyor. Yine de kutlamalarımızda pandemi kurallarına riayet etmeye göstereceğimiz özenin, sağlıklı yarınlara daha erken kavuşmamız adına büyük önem taşıdığını unutmayalım. Maske, mesafe kurallarına uyalım, aşılarımızı tamamlayalım, kendimizin ve sevdiklerimizin sağlıklarını tehlikeye atmayalım. Bu vesileyle; tüm İslam aleminin ve milletimizin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum.”

Spor kulüplerinden bayram mesajları:

Beşiktaş

Kurban Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlar, aileniz ve sevdiklerinizle sağlık, huzur ve mutluluk içinde bir bayram geçirmenizi dileriz.

Galatasaray 

“Kurban Bayramı’nın, ülkemize, camiamıza ve tüm İslam alemine hayırlı olmasını temenni ediyor; huzur, sağlık, mutluluk dolu ve tedbirlerin elden bırakılmadığı bir bayram diliyoruz. “

Fenerbahçe

Fenerbahçe Sevdiklerinizle bir arada olduğunuz sağlıklı ve mutlu nice güzel bayramlar dileriz.

Kurban Bayramımız kutlu olsun

Trabzonspor

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bordo-mavili kulübün internet sitesinden yayımladığı Kurban Bayramı mesajında, rahmeti, bereketi ve paylaşmayı yoğun şekilde hissettikleri bayramlardan birini daha karşılamanın mutluluğu içerisinde olduğunu vurguladı.

Türkiye Voleybol Fedederasyonun mesajında ise “Ülkemizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlar, mutlu, huzurlu ve sağlıklı nice bayramlar dileriz.” denildi.

Türkiye Hentbol Federasyonu da “Sağlıklı, mutlu, huzurlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle, Kurban Bayramı’nız kutlu olsun.” paylaşımında bulundu.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Kurban Bayramı’nın ülkeye birlik, beraberlik, sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diledi.

Diğer federasyonlar

Türkiye Judo Federasyonu da “Ekmeğimizi, soframızı; sevincimizi, birlik ve beraberliğimizi paylaşacağımız; kardeşliğimizi en sıcak duygularla hissedeceğimiz Kurban Bayramı’mız mübarek olsun.. Sevdiklerimizle sağlıklı, huzurlu, mutlu daha nice bayramlar geçirmek dileğiyle.” şeklinde bayramı kutladı.

Türkiye Eskrim Federasyonu; “İyilik ve güzelliklerle dolu, nice mutlu bayramlar dileriz… Her sene bugünlere, sağlık ve huzurla kavuşmak dileğiyle ‘Kurban Bayramı’ mübarek olsun.” paylaşımında bulundu.

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, “Kurban Bayramımız mübarek olsun. Tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutlar, bu mübarek bayramın tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ederim.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu, Türkiye Okçuluk Federasyonu, Türkiye Badminton Federasyonu, Türkiye Yelken Federasyonu ve diğer spor federasyonları da yayımladıkları mesajlarla Kurban Bayramı’nı kutladı.

 

 


 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı