Süper Lig

Son dakikaların takımı: Bayer Leverkusen

Almanya Bundesliga’da namağlup şampiyon olan Bayer Leverkusen, başarısını UEFA Avrupa Ligi’ne de taşıdı.

Kupa-2’de adını finale yazdıran Alman ekibi, Avrupa’da çıktığı maçlarda son dakikalarda bulduğu gollerle dikkat çekti. İşte Leverkusen’e “son dakikaların takımı” dedirten o istatistikler… 

Karabağ maçlarını uzatma dakikalarında çevirdi

Kırmızı-siyahlı ekip, grup maçında Azerbaycan ekibi Karabağ’ı deplasmanda 90+4’te attığı golle mağlup etmişti.

Bayer Leverkusen, son 16 turunda da Karabağ’la eşleşti. Alman ekibi, deplasmanda 2-0 geriye düştüğü ilk maçta 70. dakikada ve 90+2’de attığı gollerle eşitliği yakalamıştı.

Evindeki rövanş karşılaşmasında da 2-0 geriye düşen Leverkusen, 90+3 ve 90+7’de kaydettiği gollerle rakibini 3-2 yenip tur atlamıştı.

West Ham’ın filelerini uzatmada boş geçmedi

Çeyrek finalde İngiliz ekibi West Ham United ile eşleşen kırmızı-siyahlı ekip, sahasındaki maçı 83. dakikada ve 90+1’de bulduğu gollerle 2-0 kazanmıştı.

West Ham United’in 1-0’lık üstünlüğüyle devam eden rövanş maçında da Alman ekibi, 89. dakikada eşitliği yakalamış ve yarı finale yükselmişti.

Roma’yı da son dakikalarda yaktı

Yarı finalde Roma’ya rakip olan kırmızı-siyahlılar ilk maçı 2-0 kazanarak, Almanya’ya avantajlı bir skorla döndü.

Sahasındaki rövanş karşılaşmasında Roma’nın bulduğu 2 golle sarsılan Alonso’nun öğrencileri, 82. dakikada ve 90+7’de bulduğu gollerle 2-2’lik eşitliği yakaladı ve finalde Atalanta’nın rakibi oldu.

UEFA Avrupa Ligi final maçı, 22 Mayıs Çarşamba günü İrlanda’nın başkenti Dublin’de oynanacak. Karşılaşmaya Aviva Stadı ev sahipliği yapacak. 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı