Futbol

Sinan Kaloğlu’ndan çağrı

Kaloğlu, İlhan Cavcav Tesisleri’nde yaptığı açıklamada, sezon başında belirledikleri play-off hedefinden uzaklaşmadıklarını, 3. sıradaki Kocelispor ile aralarında sadece 5 puan fark bulunduğunu vurguladı.

Ligde 7. sıradaki Teksüt Bandırmaspor’un 2 puan gerisinde 8. sırada yer alan başkent ekibinin teknik direktörü, “Sezon başı koyduğumuz hedeflerin içindeyiz, aynı şekilde devam ediyoruz. Sezona çok iyi başlayınca beklentileri çok yükseltmiş olduk. Kadro yapımız ve hedeflerimiz aslında orantılı gidiyor. Hep play-off içinde olduk. Tuzlaspor maçı bizim için çok büyük şanssızlık oldu ama bu tip sonuçlar futbolun içinde oluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaloğlu, devre arası kampında iyi çalıştıklarını belirterek, “Eksik bölgelerimiz var, takviyeleri yapamadık. Maddi anlamda daha iyi teklif alınca gitmek zorunda kalan oyuncularımız oldu. Rakiplerimiz güçlenirken biz aslında güç kaybettik. Ancak her şekilde kamp iyi geçti.” diye konuştu.

Sinan Kaloğlu, son 6 maçta 1 kez galip geldiklerinin hatırlatılması üzerine şöyle devam etti:

“Kadro derinliğimiz çok fazla değil. Tabii ki takviye yapmamız lazım ama şu an onu yapabilecek bir durumumuz yok. Çünkü kulübümüzde şu an belirsizlik var. Son 6 maçta 1 galibiyet aldık fakat kaçan penaltıları, puanları hep birlikte gördük. Oyunsal anlamda hiçbir sıkıtımız yok. Ligin en iyi futbol oynayan, en iyi mücadele eden takımlarından biriyiz. Bazen olmayınca olmuyor. Play-off hattıyla puan farkımız yok. Hiçbir şekilde oradan kopmayacağız. Fikstür olarak ilk 7-8 hafta hep rakiplerimizle oynuyor gözüküyoruz. İlk yarı bu fikstürden çok iyi çıktık. Şimdi de aynı şekilde çıkacağız.”

– “Kritik bir eşikteyiz”

Kaloğlu, “şirketleşme” gündemiyle yapılması planlanan genel kurulda toplantı delege yeter sayısına ulaşılamaması nedeniyle kulüpte yaşanan belirsizliğe dikkati çekti.

Sezon başı transfer döneminde de benzer problemlerin yaşandığına işaret eden Kaloğlu, “Buraya gelirken planımız; geçen sezon ligde kalmak, bu sezon iskelet kadroyu oluşturarak play-off’a oynamak, Süper Lig’e çıkmak için uğraşmak ama olmuyorsa da önümüzdeki sezon çıkmaktı.” dedi.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş’ın sezon başında özellikle maddi anlamda çok yalnız kaldığını ve bir süreliğine görevinden ayrıldığını hatırlatan Kaloğlu, şunları kaydetti:

“Bir aylık süreç bizim için çok büyük dezavantaj oldu. Çünkü istediğimiz oyuncuları alamadık, kadroyu çok geç kurduk, oyuncuların çoğu gitti. Şimdi yine takviye yapmamız gereken bir dönem. Oyuncularımızın maddi ve manevi desteğe ihtiyacı var. Çünkü başarılı bir grup. Her şeyin en iyisini hak ediyorlar ama kulübümüzde hem ekonomik kriz hem de belirsizlik var. Kritik bir eşikteyiz.

Futbolcularımızın kafasını daha rahat ettirmek istiyorsak tüm camianın birleşmesi gerekiyor. Futbolcularımız çok büyük fedakarlıklar yapıyor. Bu fedakarlıkların karşılığını şu anda alamıyorlar. Başkanımız ve yönetim kurulumuz ellerinden geleni yapıyor. Bütün camianın özellikle Başkan Niyazi Akdaş ve yönetimin etrafında toplanması lazım. O yüzden bütün camiaya buradan sesleniyorum. Çok karakterli oyunculara sahibiz. Gençlerbirliği’ni böyle bir oyuncu grubuna sahip olduğu için şanslı görüyorum. Bu takımın kıymetini bilelim, maddi ve manevi yanında olalım. Evet play-off’un içinde olalım, şampiyonluğu kovalayalım ama bunu sadece futbol takımı yapamaz. Kulübümüzün, takımımızın biraz desteğe ihtiyacı var. O yüzden futbolcuları bir noktaya kadar motive edebiliyoruz. Biz hem hedefte olmak istiyoruz hem de istediğimiz desteğimiz yok. Kendimizi açıkçası biraz yalnız hissediyoruz. O yüzden de bütün camianın kulübümüzün etrafında olmasını, bu çocuklara maddi manevi destek olunmasını istiyorum.”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı