Beşiktaş

Şimdi neredeler: Souleymane Youla

1999 yılında Belçika’nın Lokeren takımında profesyonel futbol yaşantısına başlayan Youla, bir yıl sonra ülkenin en köklü takımlarından Anderlecht’e geçti. Burada da yalnızca bir yıl top koşturan Gineli golcü, 2001 yılında Gençlerbirliği formasıyla ülkemize adım attı. Tam 4 yıl başkent ekibinin formasını terleten ve sergilediği futbolla dikkat çeken Youla, 2005 yazında Beşiktaş’a imza attı. Siyah beyazlı ekipte bekleneni veremeyen Youla, yarım sezon sonra Fransız temsilcisi FC Metz’e kiralandı.

Ertesi sezon bonservisiyle bir başka Fransa ekibi LOSC Lille kulübüne katılan Youla, 2008 yazında Eskişehirspor formasıyla ülkemize geri döndü. Kariyerinin kalan kısmında birçok farklı ekipte forma giyen Youla, 2019 yılında futbola başladığı Belçika’nın 3. Lig ekibi KVC Winkel Sport’ta profesyonel yaşantısını noktaladı.

Futbolu bıraktıktan sonra yetenek avcısı olarak yeşil sahalarda görev yapmaya devam eden 39 yaşındaki Youla, şu anda Makedonya 1. Lig’i ekiplerinden FC Shkupi’nin Scout ekibinde görev yapıyor. 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı