Süper Lig

Şimdi neredeler: Roberto Hilbert

Çok küçük yaşta Almanya’da birçok takımın altyapısında oynadıktan sonra SC Feucht ile 2003 yılında ilk profesyonel sezonunu geçiren Hilbert, sağ kanat olarak gösterdiği performansla dikkat çekti. 2004’te ise Greuther Fürth’e imza atan Hilbert, bek oyununa da yavaş yavaş adapte oldu ve çok yönlü bir futbolcu haline dönüştü.

Türkiye macerası öncesi 2006’dan 2010’a kadar 4 sezon Stuttgart ile kariyerinin en parlak dönemlerini geçiren eski Alman milli oyuncu, buradaki kontratının sona ermesinin ardından Beşiktaş ile sözleşme imzaladı. Türkiye’de de 3 sezon oynayan Hilbert, 2013’te Bayer Leverkusen formasıyla Almanya’ya geri döndü.

Leverkusen sonrası Greuther Fürth’te de yine bir dönem oynayan Hilbert, 2019 yazında altyapısından yetiştiği ekibin ikinci takımında futbolu bıraktı. Şu anda 36 yaşında olan Hilbert, futbolu bıraktıktan sonra da yeşil sahalarda kalmaya devam ediyor ve Greuther Fürth’ün 2. takımında yardımcı antrenör olarak görev yapıyor. Hilbert’in ayrıca Almanya’da kendi adını taşıyan bir futbol okulu da bulunuyor.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı