Süper Lig

Şimdi neredeler: Harry Kewell

Ülkesi ekiplerinden Marconi Stallions’ta futbol eğitimi aldığı sırada henüz 15 yaşındayken Leeds United’ın alt yapı seçmelerine katılan ve buradaki performansıyla büyük beğeni toplayan Kewell, 1995 yılında İngiliz ekibinde profesyonel sözleşmeye imza attı. 8 yıl Leeds formasını başarıyla giyen ve Mark Viduka ile hem milli takımda hem de kulübünde müthiş bir ikili olan oyuncunun bir sonraki durağı Premier Lig’in dev ekibi Liverpool oldu.

Liverpool formasıyla başarılı birçok maç çıkaran “Oz Büyücüsü” yaşadığı sakatlıklarla uzun süre sahalardan uzak kaldı. 2008 yazında ülkemiz ekiplerinden Galatasaray’a imza atan Kewell hem Süper Lig’de hem de Avrupa maçlarında unutulmaz performanslar sergiledi. Sarı kırmızılı ekipte de sık sık sakatlıklarla boğuşan Kewell, kariyerinin sonraki döneminde de Leeds formasıyla sergilediği istikrarı tekrar yakalayamadı.

2014 yazında futbolu bırakan Kewell, yeşil sahalarda kalmaya devam ediyor. 2015’te alt yaş gruplarında teknik direktörlük yapmaya başlayan “Oz Büyücüsü” şu anda Conference Premier Lig ekiplerinden FC Barnet’i çalıştırıyor. 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı