Futbol

Şimdi neredeler: Fernando Belluschi

2002 yılında altyapısından yetiştiği ülkesi ekiplerinden Newell’s Old Boys’da profesyonel futbol hayatına başlayan Fernando Belluschi, burada gösterdiği performansla kariyer basamaklarını hızla çıktı ve 2006 kış transfer döneminde Arjantin’in köklü kulüplerinden River Plate’ye imza attı. River’da da kısa sürede yeteneğini gösteren Belluschi, önce Yunan ekibi Olimpiakos, arından da Portekiz temsilcisi Porto’nun başarısı için ter döktü.

Porto’da ilk 11’deki yerini kaybettikten sonra Genoa’ya kiralanarak Serie A’da da boy gösteren Arjantinli orta sahanın bir sonraki adresi Türkiye oldu. 2012 yazında Bursaspor’a imza atarak Süper Lig’de 3 sezon forma giyen Belluschi, Türkiye macerasının ardından Cruz Azul formasıyla Meksika Ligi’nde de boy gösterdi. 

2016 kışında San Lorenzo ile ülkesine geri dönen 37 yaşındaki Arjantinli başarılı orta saha, şu anda kariyerinin son dönemlerini futbola başladığı Newell’s Old Boys’da geçiriyor. Tecrübeli ismin Newell’s ile 31 Aralık 2021’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı