Basketbol

Şimdi neredeler: Carlos Arroyo

Basketbol kariyerine ülkesi Porto Riko’da başlayan Carlos Arroyo, 2001 yılında Toronto Raptors formasıyla NBA’e adım attı. Uzun yıllar boyunca ter döktüğü ligde Denver Nuggets, Utah Jazz, Detroit Pistons, Orlando Magic, Boston Celtics ve Miami Heat’te boy gösteren yıldız oyuncu, bu serüvenlerin arasında kısa süreliğine, eski ismiyle Tau Ceramica ve Maccabi Tel Aviv ile Avrupa deneyimi yaşadı.

2011 yılında, lokavtın bitmesiyle Deron Williams ile yollarını ayıran Beşiktaş, bu pozisyonda doğan boşluğu Carlos Arroyo ile doldurdu. Porto Riko’lu yıldızın da müthiş performans gösterdiği ekip, aynı sezonda Türkiye Kupası’nı, Basketbol Süper Ligi’ni ve Eurochallenge Kupası’nı kaldırmayı başardı. Ertesi yıl, yine Ergin Ataman yönetiminde, bu kez Galatasaray formasıyla boy göstermeye başlayan Arroyo, bir kez daha lig şampiyonu olurken, sarı-kırmızılı forma altında THY Avrupa Ligi’nde çeyrek final oynama başarısı da gösterdi. Arroyo ayrıca, All-Star maçında yaptığı 22 asist ile Türkiye rekoru kırdı. 

2019 yılında basketbola veda eden Arroyo şu sıralar, 2004 yılında Olimpiyatlarda birlikte oynadığı Eddie Casiano’nun yönetimi altındaki Porto Riko Milli Takımı’nda antrenör olarak görev yapıyor.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı