Süper Lig

Şimdi neredeler: Arçil Arveladze

Avaza Futbol Okulu’nda başlayan ve önce Martve Tiflis sonra da Iberia Tiflis altyapısında gösterdiği performansla dikkat çeken Arçil, 1992 yılında henüz19 yaşındayken Şota ile beraber ülkelerinin köklü ekiplerinden Dinamo Tbilisi’e transfer oldu. Yeşil sahalardaki hünerlerini burada da kısa sürede gösteren Arçil, bir sonraki sezon yine Şota ile beraber Trabzonspor’un yolunu tuttu.

Şota’yla 4 sezon ülkemizde top koşturan Arçil 1997’de NAC Breda’ya, Şota ise aynı dönemde Ajax’a transfer oldu. İkiz kardeşiler sonraki dönemde bir daha aynı takımda forma giymezken Arçil, 2000’de transfer olduğu ve 3 sezon formasını giydiği Köln macerası sonrası ülkesine geri döndü. Sırasıyla Dinamo Tbilisi ile FC Locomotive Tbilisi’de forma giyen Arçil, futbol yaşantısını da 2005’te sonlandırdı.

Futbolu bıraktıktan sonra yeşil sahalarda Şota kadar aktif bir biçimde rol almayan Arçil, 2007 yılında ülkeleri Gürcistan’da soyadlarını taşıyan (Arveladze Vakfı) ve sporda yetenekli çocukları keşfedip, desteklemeyi amaçlayan bir vakıf kurdu.

Kardeşi Şota ile bu vakfın kurucusu olan Arçil ayrıca son olarak Şota’nın çalıştırdığı ve iki sezon şampiyon oldukları Özbek kulübü Pahtakor Taşkent’te kardeşinin yardımcılığını yaptı. İkiz kardeşler 2020 yılının sonunda yine beraber kulüpteki görevlerinden ayrıldılar.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı