Süper Lig

Şimdi neredeler: Abdul Kader Keita

1999 yılında profesyonel kariyerine altyapısından yetiştiği Africa Sports’ta başlayan Keita; Tunus’ta ES Sahel, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Al-Ain ve Katar’da Al-Sadd formaları giydikten sonra Avrupa’ya ilk adımını 2005’te kadrosuna katıldığı Fransız ekibi LOSC Lille ile attı. Ligue 1’de Olimpik Lyon forması da giyen Fildişi Sahilli yıldızın bir sonraki adresi ise Türkiye oldu.

2009-2010 sezonunu ligimizde Galatasaray’da geçiren Keita, yeteneği ve hücumda sergilediği etkili futbolla sarı kırmızılı taraftarın sevgilisi oldu. Sezon sonu tekrar Katar’a dönen oyuncu 2. kez Al-Sadd’a imza attı. Kariyerinin kalan kısmında Macaristan’da Honved, Endonezya’da ise PERSIB Bandung forması giyen oyuncu, 2015 yılında aktif kariyerini noktaladı.

Şu anda Fildişi Sahili Futbol Federasyonu’nda danışman olarak görev yapan Keita ayrıca sosyal medyayı da aktif olarak kullanıyor. Kişisel kanalında video içerikleri oluşturan eski yıldız futbolcunun Instagram’da 422, TikTok’ta ise 200 bin takipçisi bulunuyor.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı