Süper Lig

Seyircisiz maçlarda ev sahipleri kazanamıyor

Futbolda ev sahibi ekip, kendi stadyumunda taraftarıyla birlikte çok daha fazla kazanma yüzdesine sahip olur. 

Ancak koronaviirüs salgınının ardından maçlar seyircisiz oynanmaya başlayınca, doğal olarak bu durum değişti. Uluslararası Futbol Araştırmaları Merkezi de herkesçe fark edilen durumu rapora döktü. 

Rapora göre Avusturya Bundesliga’da ev sahipleri daha önceki lig maçlarında yüzde 45.2 yüzdeye sahipken, pandemi sonrasında bu oran yüzde 30’a kadar geriledi. 

Almanya’da ise yüzde 45’ten yüzde 31’e kadar bir gerileme mevcut. Premier Lig’de ise tam tersi; pandemi sonrasında ev sahipleri daha fazla galibiyet almış. 

Tablonun en ilginç sonucu ise Süper Lig. Süper Lig’de ev sahibi ekipler, salgın öncesinde yüzde 45.8 orana sahipken, pandemi sonrasında da 45.8’de kaldı ve oranı değişmeyen tek lig oldu. 

Raporda ayrıca gol farkına da yer verildi ve Almanya Bundesliga en güçlü ligler arasında pandemi sonrasında en az gol atılan lig oldu. Yine Premier Lig’de pandemi öncesine göre daha fazla gol atıldı. 

Süper Lig’de ise 00.12’lik bir değişim yaşandı.

Tüm verilerin yanında, “Ev sahibi 3 farkla kazanır” durumunda ise Süper Lig’de büyük düşüş yaşandı. Az gol atılmasına bağlanan bu veride Süper Lig tüm ligler arasında 3. sırada kaldı.  

Rapora ve detaylı tabloya İngilizce dil seçeneği ile şu linkten ulaşabilirsiniz. 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı