Beşiktaş

Sergen Yalçın’dan TRT SPOR’a özel açıklamalar

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın TRT SPOR’da yayınlanan “% 100 Futbol” programına konuk oldu.

Tecrübeli hoca, ” Beşiktaş’ta her sene şampiyon olma hayalim var. Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmak bizim için büyük başarı.Stopere Montero’yu bonservisi ile almayı düşünüyoruz” dedi.

“% 100 Futbol” Sergen Yalçın’ı ağırladı. Erbatur Ergenekon ve Rıdvan Dilmen sordu, Sergen Yalçın merak edilenleri cevapladı.

Sergen Yalçın çocukluk yıllarında futbolcu olacağını düşünmediğini dile getirerek,“Çocukluk dönemi Sarıyer’de Rıdvan Hocayı izleyerek geçti.” dedi.

Tecrübeli hoca şunları aktardı:

“Küçüklüğümde evimin önünde çim saha vardı. Her şey tesadüf planlı programlı hiçbir şey yok. Beşiktaş’ın seçmeleri vardı. Orada seçmelerin ardından bu şekilde bugünlere geldik. “

“Oynayan ve oynamayan oyucu ayrımı yapmayı çok doğru bulmuyorum”

“Şampiyonluk sürecinde futbolculuk görevi mi teknik direktörlük görevi mi daha zor?” sorusuna Yalçın; şu şekilde cevap verdi:

“Futbolculuk çok kolay, bireysel sorumuluğun oluyor. Teknik direktörlük daha zor. 30 tane oyuncu ile uğraşıyorsun. Oynayanı oynamayanı var. Çalıştığım hiçbir kulüpte oyuncularla diyalog problemim olmadı. Oğuzhan geldi. “Hocam ben niye oynamıyorum” dedi. Ben de neden oynamadığını anlattım.

“Takımlarda oyuncuya bağlı bir düzen kurulmamalı”

“Oynayan ve oynamayan oyuncu ayrımı yapmayı çok doğru bulmuyorum. Oğuzhan çok iyi bir oyuncu. Oğuzhan’ı oynatıyorum çok iyi oynuyor, 1 ay yok, sakat. Sakatlıktan dolayı bekleyince devam edemiyor.

Oyuncuya dayalı bir düzen takımı bitirir. Takımlarda oyuncuya bağlı bir düzen kurulmamalı. Maç başladığı zaman oyuncu sadece maçı oynar. Hiçbir şey düşünemezsin sahada.”

“Biz geçen sene Avrupa’dan elendiğimize sevindik, üzülmedik”

İmza töreninde taraftarı görünce sorumluluğunun farkına vardığını ifade eden Yalçın,” O sezon için bir beklenti yoktu. Biz o sezon şampiyonluk ışığını verdik.” dedi.

“İlk başladığımız sezon ciddi problemler yaşadık” diyen tecrübeli hoca ” Biz geçen sene Avrupa’dan elendiğimize sevindik, üzülmedik. Biz maç trafiğini o dönem kaldıracak seviyede değildik. Biz milli maç arasında hazırlık kampı yaptık. Ardından sezon başlangıcı gibi yaptık, milli aranın ardından. ” diye konuştu.

12 maç santraforsuz oynadıklarını aktaran Yalçın,” Ön tarafta oynayacak oyuncuların sürekli yerlerini değiştirdim.” şeklinde konuştu.

“Beşiktaş’ta her sene şampiyon olma hayalim var”

Sergen Yalçın konuşmasına şöyle devam etti.

“Yaptığımız iş tamamen yenilme ve yenme üzerine kurulu. Uzun zamanlı planlar yapmaya müsade etmiyor. Gönül ister ki 20 yıl kalalım. Başarıya odaklı bu durum. Sezon başında çok fazla bir limitimiz yoktu. Bir hoca büyük bir camiada oynadığı zaman hedef şampiyonluk olur.

“İspanya’ya gitmek isterim”

Şahsi hedefim her sene şampiyon olmak. Beşiktaş’ta her sene şampiyon olma hayalim var. Planlamam ise çok başarılı olmak. Avrupa’da çalışma planlarım var, İspanya’ya gitmek isterim. Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmak bizim için büyük başarı. Çok zor bir gruba düştük. Hayal kırıklığı yaşıyoruz ya da yaşatıyoruz. O yüzden kendi yerimizi bilelim. Ülke futboluna bakalım. Şenol hocanın üstüne gidiyoruz, bence çok mantıksız.

“Rachid Ghezzal transferi tamamen tesadüf”

Giderken iyi kaybedince kötü. Şampiyonlar Ligi’nde rakibe göre oyun formatını değiştireceğiz. Gerçekçi olmalıyız. Mücadele edebiliriz, kazanabiliriz. Önce bunları nasıl yapacağımızı bulmamız lazım. Ardından sahada uygulamalıyız. Rachic Ghezzal transferi tamamen tesadüf.

“Stopere Montero’yu bonservisi ile almayı düşünüyoruz”

Oyunculara tavrımız çok net. Sonuçta hepsi profesyonel oyuncu. Hepsinin işi koşmak. 6 futbolcunun kulübede oturması doğru mu? Önce bunu sormak lazım. Stopere Montero’yu bonservisi ile almayı düşünüyoruz. Bir yabancı orta saha transferi yapmak istiyoruz. ‘Rıdvan ve Ersin’i kiralıyoruz’ demedik. Her oyuncu sakatlanabilir. Biz formda olan oyuncuyu oynatmak zorundayız. Yabancı oyuncuyu kısıtlarsak Türk futbolcu gelişir mantığı %100 yanlış. Biz nasıl çıktık? Oynayacak adamın önünde durabilir misin. Galatasaray’dan Kerem çıktı. Oynuyor çocuk. Rıdvan ve N’Sakala benim için aynı. İkisini de oynatırım ama biri sakatlıktan düşünce elimizde birisi kaldı. İkisinin de aynı seviyeye gelmesini bekliyoruz.Kaleci Utku, Karagümrük’e gidiyor gibi, Montero’yu almaya çalışıyoruz. Üstüne bir de yabancı orta saha planımız var. 3-4 oyuncu üstünde çalışıyoruz.

Bence dört büyüklerin de şampiyon olma şansı var”

Fenerbahçe gençleri oynatıyor, iyi bir hocaları var. Galatasaray’da zaten Fatih hoca var. Trabzonspor kadroyu çok erken kurdu. En hazır onlar görünüyor. Avrupa’da Roma’ya elendin ama kimse sana ‘Neden elendin?’ demez. Bence dört büyüklerin de şampiyon olma şansı var.

“Kadro dışıysa ümidimiz yok”

Şampiyonlar Ligi’nde önce tempoyu tutturmayı, mücadele etmeyi planlıyoruz. Sonrasına bakacağız.

Ljajic, bir türlü istediğimiz seviyeye gelmiyor. Biz onun sonuç odaklı oynamasını bekliyoruz, çok istediğimiz sonuçları ondan alamadık. Ljajic ile çok toplantı yaptım çok şans verdim ama o seviyede bir oyuncun o performansı kabul edilemez. Ljajic’in oynamaması ayrı, kadro dışı ayrı. Eğer kadro dışıysa ümidimiz yok demektir. Sezon başında başkanla sadece 2 defa görüştük, maaş pazarlığı yapmadık. Ersin, Larin ve Güven’e teklifler geldi. Adem Ljajıc’e bugün Avrupa’dan bir teklif geldiBen maçları izlerken oyundan ziyade mantaliteyi çözmeye çalışırım.VAR sisteminden memnun değilim. Hak etmediğim hiçbir puanı istemiyorum. 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı