Şampiyonlar Ligi

Şampiyonlar Ligi’nde grup kuraları İstanbul’da çekilecek

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplar, Haliç Kongre Merkezi’nde saat 19.00’da çekilecek kuranın ardından belirlenecek.

Kura sırasında erkek ve kadın futbolunda 2021-2022 sezonunun en iyileri de ödüllendirilecek. Yılın futbolcusu ve teknik direktörü ile mevkilerine göre yılın en iyi futbolcularına verilecek ödüller sahiplerini bulacak.

Geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Trabzonspor, play-off turu ilk maçında 2-1 yenildiği Danimarka temsilcisi Kopenhag ile evinde 0-0 berabare kaldı ve dev organizasyona veda etti. Böylece 27 yıl sonra Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu Şampiyonlar Ligi’nin grup aşamasında Türkiye’den takım yer almayacak.

Play-off rövanş maçlarının ardından Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edecek 32 takım netleşti

Play-off turunda Benfica, Viktoria Plzen, Maccabi Haifa, Kopenhag, Rangers ve Dinamo Zagreb, rakiplerini eleyerek grup aşamasına yükseldi. 

İşte gruplarda mücadele edecek 32 takım

Gruplarda şu ekipler mücadele edecek;

Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham (İngiltere), Atletico Madrid, Real Madrid, Barcelona, Sevilla (İspanya), Inter, Milan, Napoli, Juventus (İtalya), Bayern Münih, Eintracht Frankfurt, Leipzig, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen (Almanya), Olimpik Marsilya, Paris Saint-Germain (Fransa), Sporting Lizbon, Porto, Benfica (Portekiz), Ajax (Hollanda), Club Brugge (Belçika), Maccabi Haifa (İsrail), Viktoria Plzen (Çekya), Celtic (İskoçya), Salzburg (Avusturya), Shakhtar Donetsk (Ukrayna), Kopenhag (Danimarka), Dinamo Zagreb (Hırvatistan), Rangers (İskoçya)

 İlk hafta maçları 6-7 Eylül’de

“Devler Ligi”nde grup maçları, 6-7 Eylül’de başlayıp 1-2 Kasım’da sona erecek.

Gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar tur atlayacak. Grup üçüncüleri ise yollarına UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Geçen sezon İspanya ekibi Real Madrid’in mutlu sona ulaştığı UEFA Şampiyonlar Ligi’nin finali, 10 Haziran 2023’te İstanbul’un ev sahipliğinde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı