Futbol

Şampiyon Başakşehir’den mağlubiyetli kapanış

Süper Lig’in son haftasında Kasımpaşa, geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden Medipol Başakşehir’i konuk etti. Ev sahibi Kasımpaşa, maçtan 3-2 galip ayrılarak sezonu 3 puanla tamamladı.

Kasımpaşa’nın golleri 8. ve 27. dakikalarda Koita ve 62. dakikada Yusuf Erdoğan’dan geldi. Şampiyon Medipol Başakşehir’in maçtaki tek golünü 78. dakikada Demba Ba ve 80. dakikada Visca kaydetti.

Medipol Başakşehir, bu sezon 5. yenilgisini Kasımpaşa karşısında aldı. İstanbul ekibi, 20 galibiyet, 9 beraberlik ve 69 puan ile sezonu şampiyon tamamladı.

Bu sezon 12. galibiyetini alan Kasımpaşa ise puanını 43’e yükseltti ve sezonu 10. sırada bitirdi.  

Karşılaşma öncesi Kasımpaşalı futbolcular ve teknik heyet, şampiyon Medipol Başakşehir’i alkışlarla ve çiçeklerle karşıladı.

Okan Buruk’un hamleleri mağlubiyeti engellemedi

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, Kasımpaşa karşısında yedek ağırlıklı bir ilk 11’le maça başladı.

Turuncu-lacivertli takımın ilk yarıyı 2-0 geride kapatması üzerine Buruk, ikinci yarıda as oyuncularını sahaya sürdü.

İkinci yarının başında Demba Ba, Gael Clichy ve Mahmut Tekdemir’i sahaya süren Okan Buruk, 73. dakikada Alexandru Epureanu ve 74. dakikada da Enzo Crivelli’yi oyuna aldı. Buruk’un hamleleri farkı eritse de yenilgiye engel olamadı.

Demba Ba ve Visca 13’er golle sezonu kapattı

Medipol Başakşehir’de bu maç öncesinde 12’şer golü olan Demba Ba ve Edin Visca, Kasımpaşa karşısında birer gol daha atarak gol sayılarını 13’e yükseltti.

Demba Ba ve Visca, sezonu 13’er golle tamamladı ve takımlarının en golcü ismi oldu.  Bu iki ismi 11 kez gol sevinci yaşayan Fransız futbolcu Enzo Crivelli takip etti.  

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI

GOL 9. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Hajradinovic’in savunmanın arkasına attığı pasta topla buluşan Koita, ceza sahası içinde yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

GOL 27. dakikada ev sahibi takım farkı 2’ye çıkardı. Thiam’ın altıpasın sağından yaptığı ortada, arka direkte uygun durumdaki Koita kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu: 2-0.

Müsabakanın ilk yarısı, Kasımpaşa’nın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI

GOL 61. dakikada Kasımpaşa farkı 3’e çıkardı. Aytaç Kara’nın uzun pasında Mahmut Tekdemir’den önce topa dokunan Yusuf Erdoğan, pasını Koita’ya verdi. Sağ kanatta ceza sahasına yönelen Koita, meşin yuvarlağı tekrar Yusuf ile buluşturdu. Yusuf’un ceza sahasına girdikten sonra sol ayağıyla uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti: 3-0.

GOL 77. dakikada Medipol Başakşehir golü buldu. Clichy’nin soldan ortasında Demba Ba’nın penaltı noktası civarında yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 3-1.

GOL 80. dakikada konuk takım farkı bire indirdi. Clichy’nin sol kanatta yerden ortasında arka direkte topla buluşan Visca, bekletmeden yaptığı sert ve düzgün vuruşla topu filelere gönderdi: 3-2.

Kalan bölümde iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve Kasımpaşa, sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Stat: Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşcıoğlu, Erdem Bayık

Kasımpaşa: Ramazan Köse, Hadergjonaj, Meriah, Brecka, Haddadi, Aytaç Kara, Pavelka (Dk. 90 Doğucan Haspolat), Yusuf Erdoğan (Dk. 65 Quaresma), Hajradinovic (Dk. 78 Jorge Fernandes), Thiam (Dk. 79 Anıl Koç), Koita (Dk. 89 Gohou)

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Caiçara, Mehmet Topal (Dk. 46 Demba Ba) Ponck, Aziz Eraltay (Dk. 46 Clichy), Gökhan İnler, Berkay Özcan (Dk. 73 Crivelli), Visca, Aleksic (Dk. 73 Epureanu), Elia (Dk. 46 Mahmut Tekdemir), Gulbrandsen

Goller: Dk. 9 ve 27 Koita, Dk. 61 Yusuf Erdoğan (Kasımpaşa), Dk. 77 Demba Ba, Dk. 80 Visca (Medipol Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 29 Mehmet Topal, Dk. 45 Elia (Medipol Başakşehir), Dk. 85 Jorge Fernandes (Kasımpaşa)

  

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı