Futbol

Sahiplendikleri köpek “Bırçın” takımın maskotu oldu

Amasya İl Özel İdarespor’a katıldığından bu yana takımın performansını da artırdı. Bırçın,10-18 yaş arası futbolcularla birlikte hem antrenman yapıyor hem futbol oynuyor, hem de futbolcuların hayvan sevgisi kazanmalarını da sağlıyor.

Amasya İl Özel İdarespor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Levent Hırçın, “Köpeğimiz Bırçın, biz sahiplendik köpeğimizi. Bir tanıdığımıza gelmişti hediye olarak oda dişi diye beslemek istemedi. Bizde aldık getirdik, bunu futbol sahasıyla tanıştırdık, futbol topuyla tanıştırdık, çocuklarımızla tanıştırdık. Çocuklarımızla futbol oynamaya başladı. 6 aylık daha köpeğimiz. Aşı günlerinde buraya getiriyoruz aşısını yaptırdıktan sonra. Çocuklarımız da sevdi köpeğimizi. Takımla uyumu iyi, düz koşulara takımla birlikte katılıyor. Ondan sonra 5’e 2 yapıyoruz, 5’e 2’ye katılıyor. Eğlenceli vakitler geçiriyor çocuklarımızla burada. Takımın performansını artırdı. Şunu çok sevdim, çocuklar hayvanları sevmeye başladılar. Çocuklara söylüyorum hayvan beslemenin çok iyi bir şey olduğunu. Onlar da sağolsunlar köpeğe çok iyi davranıyorlar, seviyorlar. Bazen antrenmanlarımıza veliler de geliyor izlemeye, Veliler dedi ki bu sizin takımın tam maskotu oldu, çok güzel şeyler oluyor dediler. Bizde getiriyoruz, takıma uyum sağladı. Takımla beraber antrenmanlara uyum sağlıyor. Çok seviyoruz köpeğimizi. Bizim takımımız İl Özel İdarespor alt yapı takımımız var. Çocuklarımız 18 yaş grubundan 10 yaş grubuna kadar var burada. Bütün yaş gruplarında getiriyorum köpeğimizi. Bütün çocuklarımız da sevdi. Hayvanları sevmeye başladı çocuklar. Özellikle bazen getirmiyorum buraya çocuklar ısrarla Bırçın’ı da buraya getirin diyorlar. Bende buraya getiriyorum onlar da seviyor köpeğimizi, beraber antrenman yapıyoruz burada.”dedi.

Amasya İl Özel İdarespor Futbolcusu 16 yaşındaki Muhittin Emirhan Öztürk, “Bırçın Levent hocamızın köpeği ve zamanla buraya gel git bize alıştı. Adeta takımın maskotu oldu, bizle geliyor ısınma yapıyor, koşu yapıyor. Bizde ona alıştık, hayvan sevgisini tadıyoruz onunla Levent hocamızın sayesinde.” diye konuştu.

Yaklaşık her gün 2 saat antrenman yapan Amasya İl Özel İdaresi Futbol takımının her anına “Bırçın” da eşlik ediyor. Futbolcular “Bırçın”dan “Bırçın” da kendi halinde gayet memnun. Futbolcular Bırçın sayesinde hayvan sevgisi de kazanıyor.

“Bırçın”, Amatör ligde mücadele eden Amasya İl Özel İdarespor Futbol Kulübu takımıyla birlikte poz vermeyi de ihmal etmiyor. 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı