Futbol

“Sahaya kazanmak için çıkacağız”

İskoçya ile yarın oynayacakları maçın önemli olduğunu vurgulayan Hakan Çalhanoğlu, “Hazırlık maçı olsa bile ciddiye alacağız. Sahaya kazanmak için çıkacağız.” diye konuştu.

Dünya kupasıyla ilgili görüşlerini aktaran Hakan, “Dünya kupasına katılamadığımız için çok üzgünüm. Açıkçası maçlara hiç bakmayacağım. Baktıkça içimin yanacağını biliyorum. Bu beni çok üzecek. Turnuvalara katılmak için gelişeceğiz. Zamanımız var. Mart ayında önemli maçlarımız başlayacak. Onun için iyi hazırlanacağız.” ifadelerini kullandı.

Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler ve Emirhan İlkhan’ın A Milli Futbol Takımı’na dahil edilmesinden dolayı mutlu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Arda da Emirhan da genç oyuncular. İnşallah kendi kulüplerinde çok süre alırlar. Hatta daha da süre almalarını isterim. Genç olmaları bir yere kadar. Maçlara baktığımda Arda’nın oyuna sonradan girdiğini görüyorum. Hocanın (Jorge Jesus) dediklerini dinliyorum. ‘Hep korumalıyız’ diyor. Bence artık koruma bir yere kadar. Ne zaman genç oyuncu tecrübe kazanmak istiyorsa oynaması gerekiyor. Ben de genç yaşta oynadım, öyle tecrübe kazandım. İnşallah Arda ve Emirhan da çok süre alırlar. Çünkü o potansiyelleri var. Bence korumaya gerek yok.”

Genç futbolcuların Avrupa’daki liglere gitmesi gerektiğine dikkati çeken Hakan Çalhanoğlu, “Orada kendilerini göstermeleri gerekiyor. Değerlerini daha da artırmaları her zaman benim isteğim.” diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı