Süper Lig

Sadık Çiftpınar: Hedefim A Milli Takım’da oynamak

Sadık Çiftpınar, TRT SPOR’dan Yasin Dallı’nın sorularını yanıtladı.

???? “Kaliteli bir kadromuz var.”
???? “İlk hedefim Milli Takım’da forma giymek.”

???? Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un savunma oyuncusu Sadık Çiftpınar, @trtspor‘un sorularını yanıtladı. pic.twitter.com/W7hIf64Otz

“Kupa maçları her zaman zor oluyor” diyen Sadık, “Her ne kadar alt ligden eşleşmeler olsa da karşınızda da sonuç olarak bir rakip var. Akhisarspor takımının genç bir kadrosu var ve çok iyi mücadele ettiler. Belki skoru daha erken koparabilirdik ama güzel maç oldu. Neticesinde uzatmaya giden maçta 3-1’lik net skorla turu geçen taraf olduk. Rakibimiz Bandırmaspor olmuş. Onlar da 1. Lig’in kaliteli ekiplerinden biri… Ligimizde ilk yarının son maçından sonra 5. tur maçına çıkacağız. Oradan da en iyi sonucu almak istiyoruz. Bizim açımızdan lig çok daha önemli. Bulunduğumuz konumdan takım olarak çok memnun değiliz açıkçası. Son hafta Galatasaray’a karşı içeride iyi mücadele ettik, bir puan aldık. İnşallah önümüzdeki günlerde puan ve puanlar serisinin başlangıcı olur. Sahada mücadele verdiğimiz taktirde kolay kolay bileğimizin büküleceğini düşünmüyorum. Kupada da gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz ama bizim için önemli olan lig. Ligde Malatyaspor’umuzu en iyi yere getirmek için mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Hocamızın hamle şansı yok”

Sahaya çıkan ilk 11’in çok kaliteli olduğunu söyleyen Çiftpınar,  “İlk 11’imiz hep kaliteli ancak hocamızın çok fazla hamle şansı yok. Genç kardeşlerimiz var, onlar da çok kaliteli. Türk futboluna hizmet ediyorlar. Ancak Süper Lig seviyesi çok farklı bir seviye. Ligimizde çok kaliteli takımlar var. Konyaspor çok iyi bir çıkış yakaladı. Ligde 2. konumda. İyi ve oturmuş bir kadroları var. Konyaspor maçıyla beraber geriye kalan 5 maçta alabileceğimiz en yüksek puanları alıp, devre arası takviyeleriyle beraber 2. yarı çok daha iyi bir Malatyaspor izlettireceğiz. İçinde bulunduğumuz durum bize yakışmıyor. Bunun mahcubiyetini yaşıyoruz. İyi bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah taraftarlarımızın gönlünü alırız.” dedi.

“Galatasaray maçına 2 gün kala döndüm”

28 yaşındaki savunmacı, Fenerbahçe ve Yeni Malatyaspor’da yaşadığı sakatlıklarla ilgili, “Fenerbahçe’deki süreçte de ne zaman formayı alsam çok ilginç bir şekilde şanssız sakatlıklar yaşadım. Tam iyi performans sergilediğim dönemde önce çapraz bağım koptu. Ardından bel fıtığı çıktı. Bunların hepsi nasip, kaderimizde bunları yaşamak varmış. Daha sonra Malatyaspor’a geldim. Burada da her şey iyi giderken arka adalemde bir problem oluştu. Takımdan çok uzak kalmayı seven bir futbolcu değilim. Ufak tefek ağrıları tolere etmeyip, oynamayacak bir karakterim yok. Galatasaray maçının olması ve takımın şiddetle puana ihtiyacının olması, benim ne kadar çok oynamak istediğimi göstermem açısından bunu yapmam gerekiyordu. Tedavi için yurtdışına gittim. Maça 2 gün kala geldim. Ve sahaya çıkıp elimden geleni yaptım. Takımıma katkılı olduysam ne mutlu bana. İnşallah bu bir başlangıç olur. Konya maçında da alacağımız güzel bir galibiyetle bu puanı anlamlandırmış oluruz. ” dedi.

“Hedefim A Milli Takım”

Puyol’a benzetilmesi üzerine sorulan soruya ise Çiftpınar, “Tabii ki böyle bir dünya efsanesine benzetilmek benim açımdan gurur verici bir şey. Bunun makarasını yapanlar da oluyor sosyal medyada biz de artık gülüp geçiyoruz. Ama böyle bir efsaneyi bir nebze bile anımsatabilmek gurur verici. Onlar çok farklı bir boyut. Performansımı üst düzeye çekmek istiyorum. Malatyaspor benim evim. Burada çok mutluyum. Yaşım 28, hedeflerim arasında ilk başta A Milli Takım’da oynamak var. Kısa vadede de Malatyaspor’u en iyi yere getirip sonra da ne olacağını hep beraber göreceğiz.” yanıtını verdi.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı