Süper Lig

Rıza Çalımbay’dan hakem eleştirisi

Karşılaşmanın ardından düzenlenenen basın toplantısında konuşan Çalımbay, puan alamadıkları için üzgün olduklarını ifade etti.

Rıza Çalımbay, “Buraya puan ve puanlar için geldik. Beraberliği düşünmem, kazanmak için oynarım. Başakşehir maça iyi başladı. İyi bir grafikleri var. Oyunu bırakmadık. Bize faul vardı ilk golde. Caner’i düşürdüler. İkinciyi yedik. Devreye kadar idare ettik. İkinci yarı iyi oynadık. Çok da güzel pozisyonlar yakaladık ve birini değerlendirebildik. Bu kadar kart görmedim. Maçın hakemini anlamıyorum. Böyle bir golü nasıl vermedi. Rakip oyuncular bile kalecilerine kızıyorlar. Bu hakemler bilerek yapıyorlar. Belki de Sivasspor’a bilerek yapıyorlar. Hakemden çok canımız yandı. Hakemler benim maçımda işi bıraktı, gol attı. Adana Demirspor maçı oynadık adam bizim oyuncumuza yumruk atıyor, hakem göremiyor VAR’a gidiyor vermiyor. Bugün de verilmedi. Kesinlikle bilerek yapıyorlar. Bana kart gösteriyor. Sadece bu gol dedim. Küfür etmedim. Hakemler iyi olsun diyoruz ama ilişkileri çok zayıf. Kulüpler Birliği’nden hakemler için öneri kağıdı geldi ve bize de soruldu. Birinci olarak iletişim ve VAR hakemlerini yazdım. VAR hakemi nedeniyle maçı verdik. İkinci yarı biz bu maçı kaybetmeyi hak etmedik. İlk yarı istediğimiz gibi değil ama ikinci yarı muhteşem bir maç oynadık” dedi.

“Geniş kadromuz yok, iki adam eksik olunca sıkıntı yaşıyoruz”

Takımı daha iyi seviyeye getirmek için çalıştıklarına değinen Çalımbay, “Herkesten önce lige başladık. Trabzonspor’a rica ettim Abdullah Avcı’yı aradım ileri tarihte oynayalım dedim. Kabul etmedi. Biz de elendik onlar da elendi. 4 stoperimi sakatlandı. Bu sorunlar yaşanıyor. Geçen sezon aynı sıkıntıları yaşadık. Geçen sezon da böyleydi ve toparlayacağız. Gradel dün geldi, oynatmak zorunda kaldık. 4 büyükler gibi değiliz geniş kadromuz yok, iki adam eksik olunca sıkıntı yaşıyoruz. Sivasspor’a ilk 5’te olacaklar diye söz verdim” diye konuştu.

“En üzüldüğüm hakem arkadaşların maçın kaderine etki etmesi”

İlk yarı oyundan memnun olmadığını belirten Çalımbay, “Şok oldum. Benim takımım bu değil. İlk 45 dakika takımımı gördüm ve değiştirdim. İkinci yarı oyun değişti. Bazı arkadaşlardan istediğimiz verimi alamıyoruz. İyi bir galibiyete ihtiyacımız var. En çok üzüldüğüm hakem arkadaşlarımın maçın kaderine etki etmesi. Hakemlerin teknik adamları tanıması lazım, kimseye bağırmam, küfür etmem. Hemen kart gösteriyorsun, bu gol diyorum ben. Sivas’ı bazı yerlerde eziyorlar. Önemli bir maçta Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’a bu golü vermesinler de göreyim” ifadelerini kullandı.   

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı