Şampiyonlar Ligi

Real Madrid’den müthiş geri dönüş

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı turnuvasının son 16 turunda, Premier Lig ekibi Liverpool, La Liga takımı Real Madrid’i ağırladı.

Turnuvada geçen yıl final oynayan iki ekibin Anfield Road Stadı’ndaki mücadelesine şık goller ve kaleci hataları damgasını vurdu. 2’şer gol ve 1’er asistlik performans sergileyen Real Madrid’in yıldız oyuncuları Vinicius Junior ile Karim Benzema ise 7 golle sahne olan dev kapışmanın öne çıkan isimleri oldu.

Deprem felaketinde hayatını kaybedenler için saygı duruşu

Karşılaşma öncesi Kahramanmaraş merkezli 11 ili ve Suriye’yi etkileyen depremlerde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Dev mücadele adeta golle başladı. Mısırlı yıldız Muhammed Salah’ın pasını harika bir topuk vuruşuyla ağlara gönderen Uruguaylı yıldız Darwin Nunez, 4. dakikada Liverpool’u 1-0 öne geçirdi.

14. dakikada takım arkadaşının geri pasını uzaklaştırmak isteyen Real Madrid kalecisi Thibaut Courtois’nın hatasını affetmeyen Salah, “Kırmızılılar” adına farkı 2’ye çıkardı: 2-0

Real, maça hızlı giriş yapan Liverpool’u adeta pişman etti

Dev organizasyonun son şampiyonu Real Madrid, ilk 14 dakikada 2 gol bulan Liverpool’u kalan sürede adeta pişman etti.

Rakibinin baskısını kıran eflatun-beyazlılar, 21. dakikada Brezilyalı Vinicius Junior’ın şık golüyle farkı 1’e indirdi: 1-2

36. dakikada bu kez Liverpool kalecisi Alisson Becker büyük bir hataya imza attı. Alisson’un uzaklaştırmak istediği top, pres yapan Real Madrid’in Brezilyalı yıldızı Vinicius’a çarparak ağlarla buluştu ve İspanyol temsicisi skora denge getirdi: 2-2

Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

47. dakikada Luka Modric’in kullandığı serbest atışta ceza alanında kendini unutturan Edre Militao, kafa vuruşuyla topu filelere göndererek Real Madrid’i zorlu deplasmanda 3-2 öne geçirdi.

Real Madrid’de ilk golün asistini yapan Fransız yıldız Karim Benzema, 56. dakikada farkı 2’ye çıkardı: 2-4

Konuk ekibin ilk 2 golünü kaydeden Vinicius Junior’un pasını iyi değerlendiren Benzema, 67. dakikada kendisinin maçtaki 2. takımının 5. golünü attı: 2-5

Kalan sürede başka gol olmadı ve dev mücadele “Don Carlo” lakaplı Carlo Ancelotti’nin çalıştırdığı Real Madrid’in 5-2’lik üstünlüğü ile sona erdi.

İki takımın arasında oynanan son 7 Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında da yenilgi yüzü görmeyen Real Madrid, Ada’dan tur kapısını ardına kadar açarak ayrıldı.

57 yıl sonra bir ilk

Evinde dağılan ve çeyrek final şansını mucizelere bırakan Jürgen Klopp’un Liverpool’u ise 57 yıl sonra bir Avrupa kupası maçında ağlarında 5 gol birden gördü.

İngiliz ekibi, ayrıca tarihinde ilk kez sahasındaki bir Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında 5 gol yedi.

Salah tarihe geçti

Öte yandan Liverpool’un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah, 42 golle takımının Avrupa kupalarında en fazla gol atan futbolcusu olarak tarihe geçti.

Karşılaşmanın rövanşı 15 Mart Çarşamba günü Madrid’de oynanacak.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı