Biyografi

Patrick Mahomes

Patrick Mahomes tarihin en çok kazanan sporcusu ünvanına sahip olan Amerikan Futbolcusu’dur. Hakkında ise aslen nereli? boyu, kilosu kaç? evli mi? futbol kariyeri gibi bir çok soru merak konusudur. Kısaca kariyeri, hayatı ve biyografi bilgileri.

1995 yılının Eylül ayında Amerika, Teksas’ta dünyaya gelmiştir. Boyu 1.91 cm, kilosu 104, burcu ise başak’tır. Babası eski Major Beyzbol atıcılarından ünlü oyuncu Pat Mahomes’tir.

Bekar olan genç sporcu’nun yaklaşık 9 yıllık bir birlikteliği bulunmaktadır. Sevgilisi Amerika’da yine başarıları ile adından söz ettiren iş kadını Brittany Matthews’dir. Brittany Matthews’in de instagram hesabında takipçi sayısı 505bin civarında. Brittany Lynne Fitness spor salonunun sahibi ve işletmecisi, aynı zamanda fitness ve pilates eğitmenidir.

İlk dönemlerde Texas Tech Üniversitesi’nde kolej futbolunun yanı sıra beyzbol oynamıştır. 2. sene ise kendisini sadece futbol’a odaklamış ve beyzbol sporunu bırakarak hayatını Amerikan Futbolu’na adamıştır.

Günümüzde Ulusal Futbol Ligi Kansas City Chiefs takımında oyun kurucu olarak futbol kariyerini sürdürmektedir. Her geçen yıl performansı ile parmak ısırtan ünlü isim 2020 yılında ise imzaladığı sözleşme ile uzun süre spor dünyasının gündemini meşgul etmiştir. Oyun kurucusu olarak yer aldığı Kansas City Chiefs takımı ile tam 503 Milyon Dolar gibi inanılmaz bir rakam ile sözleşmenin altına imzasını atmıştır. Bu rakam aynı zamanda tarihin en fazla kazanan sporcusu ünvanını da kendisine kazandırmıştır.

Resmi instagram hesabında ki takipçi sayısı günümüz itibariyle 3,5milyon civarındadır. Twitter hesabında ki sayı ise 1,2 Mn..

Ayrıca kendi ismi ile faaliyette olan web sitesi https://patrickmahomes.com üzerinden isminin yazılı olduğu switshort ve tişört gibi ürünlerin satışı da yapılmaktadır. steel_silver_mahomes isimli, iki köpeğine ait bir instagram hesabını da aktif bir şekilde kullanmakta ve paylaşımlar yapmaktadır. Bu hesabında ki takipçi sayısı 156bin…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı