Biyografi

Pascal Nouma (Pascal) Kimdir?

1972 Fransa Épinay-sur-Seine, doğumlu eski profesyonel futbolcu Pascal Nouma özellikle Türkiye’de Beşiktaş takımında futbol oynadığı dönemde Türk taraftarların sevgilisi haline gelmiştir.

2000-2001 ve 2002-2003 sezonlarında Beşiktaş takımında toplam 43 kez forma giymiş ve 22 gol atmıştır. Beşiktaş’ın ardından Al Khor ve Livingston takımlarında forma giyse’de Türkiye ve Beşiktaş’ı unutamadığını sıkça dile getirmiştir ve nihayetinde yaşantısını Türkiye’de sürdürmeye karar vermiştir. Ailesi Fransa Paris’te yaşamakta olan Pascal Nouma’nın 3 kız ve 3 tanede erkek kardeşi vardır.


(adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).push({});
Futbol kariyerinde Paris Saint Germain takımı ile UEFA Kupa Galipleri Kupası başarısıda bulunan Pascal Nouma bugüne kadar Paris Saint Germain, Lille, Caen, Strasbourg, Lens, Beşiktaş, Marsilya, Al Khor ve Livingston takımlarının formalarını başarı ile giymiştir.

Pascal Nouma Kamerun asıllı Fransız vatandaşı’dır. Eski eşi Celine’den Jena Elma Nouma, Marin ve Noah isimlerinde bir kızı ve bir oğlu vardır. Günümüzde Metro Fm’de Kadir Çöpdemir ile Aragaz programını sunmaktadır. 2012 yılında Beşiktaş Kongre Üyesi olan Pascal Nouma Yok Böyle Dans, Devler Ligi, Survivor, Survivor All Star, O Ses Türkiye Yılbaşı Özel, Ben Bilmem Eşim Bilir gibi tv yarışma ve programlarının yanı sıra, Dünyayı Kurtaran Adam, Koğuş Akademisi, Delisin Delisin, Takım Mahalle Aşkına sinema filmlerinde, Ayrılsak da Beraberiz, Yerden Yüksek, Poyraz Karayel isimli dizilerde rol almıştır.


(adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).push({});

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı