Beşiktaş

Onur Bulut’tan Kayserispor yönetimine yanıt

Onur, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kayserispor yönetimi ile yaptığı protokol doğrultusunda sözleşmesini feshederek Beşiktaş’a imza attığını belirtti. Milli futbolcu, Kayserispor yönetimindeki transferiyle ilgili kişiler hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Onur Bulut, sözleşmesini haksız feshettiği yönündeki iddiaları basın ve yayın organlarında gördüğünü belirterek, “Birçok büyük kulübün ilgisi üzerinde olan gerçek bir ‘Profesyonel futbolcu’ sorun yaşadığı bir kulüple sözleşmesinin bitimine 6 ay kala, ‘Çıkış maddesi olmaksızın’ sözleşmesini 3 yılığına uzatmaz. Sözleşmemi 3 yıl uzatmamın tek nedeni, transfer döneminden 6 Şubat 2023 tarihinden sonra ‘1 milyon avro çıkış maddesi’ ödenmesi halinde sözleşmenin kendiliğinden sona ereceğinin Kayserispor tarafından bir ‘protokol’ ile taahhüt edilmesidir. Bu taahhüt doğrultusunda aynı gün ve birlikte hem ilgili çıkış maddesinin taahhüt edildiği protokol hem de uzatma sözleşmesi imzalanması hususunda mutabık kalınarak her iki sözleşme de imza edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Çıkış bedelinin ödenmesi halinde serbest kalacağımın açık kararlaştırılmış olmasına rağmen anlam veremediğim bir şekilde Kayserispor 3,5 milyon avro+KDV tutarında transfer bedeli talep etmiştir.” açıklamasında bulunan Onur, “Sonrasında ise ‘Çıkış bedeli’ olarak Kayserispor ile yazılı olarak kararlaştırılan tutarın ödenmesiyle sözleşmemi tek taraflı olarak feshederek yeni kulübüm Beşiktaş ile sözleşme imzalamış bulunmaktayım.” ifadelerine yer verdi.

“Kayserispor Başkanının ‘Çıkış maddesi’ bulunan sözleşmeyi imza etmediğini onun yerine diğer yöneticilerin bu sözleşmeyi imza ettiğini ve aynı zamanda ‘Onur Bulut’u tabiri caizse idare etmek, sakinleştirmek için öylesine imza atıldığı’ gibi açıklamalar yapıldığını görmüş bulunmaktayım.” sözlerini kullanan Onur Bulut, şunları kaydetti:

“Hiçbir sporcu, aynı anda ve aynı odada karşılıklı olarak imza edilen iki ayrı sözleşmeye imza atan yöneticilerden herhangi birinin, sözleşmelerin hangisine gerçek hangisine sahte veyahut ‘öylesine’ imza attığını ya da buna tenezzül edebileceğini tahmin etmez. Hele ki bu durum Kayserispor yöneticilerinin ikrarı doğrultusunda gerçekleştirilmişse, o kulübe hizmet veren ve terinin son damlasına kadar savaşan bir sporcu tarafından kulübe para da kazandırarak gideceğine dair bu taahhüde bu şekilde imza atılabileceği, ahlaklı bir sporcu tarafından tahayyül edilemeyecek bir durumdur. Ancak Kayserispor’un yöneticileri, son günlerde yapmış oldukları açıklamalar ile bu durumu adeta tasdik etmektedirler. Açıklamamı sayın kamuoyunun ve spor severlerin bilgisine sunmak isterim. Saygıdeğer Kayserispor camiasını tenzih ederek, Kayserispor yöneticilerinin açıkça beni aldatmak ve mevcut sporcusu üzerinden haksız menfaat elde etmek üzerine planlanan bu eylemlerin hukuk ve adalet önünde herhangi bir karşılığı olmayacağını temenni ederek, bu eylemlerin içinde bulunan tüm ilgililer hakkında ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı belirtmek isterim.”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı