Futbol

“Önder hoca işin merkezinde olacak”

Kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi, Vodafone Park’ta, Önder Karaveli ve Ceyhun Kazancı’nın da katılımıyla düzenlediği basın toplantısında siyah-beyazlı kulübün gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Tesisleşmenin altyapı projesindeki önemine değinen Ceyhun Kazancı “Her zaman altyapıdan çıkan oyuncu Beşiktaş’ta oynayacak diye bir şey yok. Olacak oyunculara doğru zamanda o fırsatı sunmak önemli” dedi. 

“Tesisleşme altyapı projesinin çok önemli bir ayağı”

“İşin teknik tarafına baktığımızda sahada taktiğe karışmak bizim işimiz değil. Önemli olan hocanın oyuncuları ve kulübün futbol tarafını en sağlıklı şekilde yürütecek yapı oluşturmak. Bunun için yönetim ve profesyonellerin önemli görevleri var. Altyapı projesi ilk kez söylenen proje değil. Her daim başlangıcı söylenmiş ama devam getirilmemiş bir proje. Bunun birçok bacağı var. Tesisleşme altyapı projesinin çok önemli bir ayağı. Altyapılarda oyuncu yetişiyor ama önemli olan doğru yönetebilmek. Pazar günü Emirhan’la tanıştı futbol camiası. Önemli olan onu hep oralarda tutabilmek. Her zaman altyapıdan çıkan oyuncu Beşiktaş’ta oynayacak diye bir şey yok. Olacak oyunculara doğru zamanda o fırsatı sunmak önemli. Bizim uzun süredir hocamızla detaylandırdığımız proje, altyapı koordinasyon projesiyle futbolcuları doğru zamanda A takıma monte etmek. Altyapıda doğru gelişim gösteren oyuncular A takımda her zaman şans bulabilir. Transfer politikamızı da buna göre şekillendiriyoruz. Kerem Kalafat aramıza katıldı son olarak. Yakından takip ediyorduk. Yeteneğine her zaman inandığımız bir oyuncuydu. Ona şans vermek boynumuzun borcu.”

Önder Karaveli’nin işin merkezinde olacağını vurgulayan Kazancı, “Her oyuncuyla ilgili 5 senelik bir plan yapılmalı ve bununla ilgili adımları atabilmek önemli. Önder hoca işin merkezinde olacak. Yurtdışından gelecek oyuncuların da geliştirilmesi en önemlisi. Kulüplerin ekonomik durumu malum. Üreten, geliştiren ve pazarlayan bir yapı kurmak istiyoruz. Giden oyuncuların yerini altyapıdan gelenlerle doldurmak ve bu sürekliliği sağlamak gerekiyor. Bunu yapmak için kolları sıvadık.” diye konuştu.

Atletik performans birimi kuracaklarını aktaran Kazancı, şunları kaydetti:

“Dünya futbolunda ilim, bilim, teknoloji, yazılım işin merkezinde. Biz de bu yazılımları sistemimize kazandırdık. Oyuncu izlerken analiz kısmını göz ardı etmemiz mümkün değil. Bu sistemi de yürürlüğe sokmak istiyoruz. Denk bütçe mantığı bizim için son derece önemli. Kulübün bünyesinde analiz departmanı da olacak. Hocalar değişse de değişmeyecek bir analiz sistemi olacak. Bütün oyuncuların tek tek analizlerinin yapılacağı bütün yazılımları bünyemize kattık. Bu sistemi daha da güçlendirerek yürürlüğe sokacağız. Bizi çok heyecanlandıran yetenekler var altyapıda. Umarım bu projeler, Beşiktaş’a ve Türk futboluna büyük katkılar getirir.”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı