Süper Lig

Okan Buruk’tan 2,36’lık puan ortalaması

Galatasaray, 21’inci haftada karşılaştığı Trabzonspor’u deplasmanda 5-1 yenerek puanını 54’e çıkardı. Sarı kırmızılılar, lider Fenerbahçe ile arasındaki 2 puanlık farkı da kapattı.

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, kariyerinin en başarılı sezonunu geçiriyor. Tecrübeli çalıştırıcı, takıma katıldığı geçtiğimiz sezondan bu yana 73 maçta görev yaptı. Sarı kırmızılılar bu karşılaşmaların 54’ünü kazanırken, 10 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı.

Okan Buruk, Galatasaray’ın başında geçirdiği iki sezonda toplam 172 puan topladı. Tecrübeli teknik direktör, maç başına 2,36 puan ortalaması yakaladı. Okan Buruk bu performansıyla, sarı kırmızılı kulüpte en az 20 maça çıkan çalıştırıcılar arasında en başarılı teknik direktör oldu.

Okan Buruk’un göreve gelmesinin ardından Galatasaray, 73 karşılaşmada 160 kez fileleri havalandırdı. Sarı kırmızılılar, maç başı 2,1 gol ortalaması yakaladı. Okan Buruk’un ekibi, bu süreçte kalesinde 63 gol gördü.

Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde büyük maçlardaki başarısıyla da dikkat çekiyor. Sarı kırmızılılar, son iki sezonda ezeli rakipleri Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ile toplam 10 kez karşılaştı. Bu maçların 7’sini kazanan Galatasaray, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı