Biyografi

Novak Djokovic Kimdir?

Novak Djokovic 2014 yılında Jelena ile evlenmiş ve bu evliliğinden Stefan ile Tara isimlerinde bir oğlu birde kızı vardır.

Sırp asıllı Djokovic 1987 yılında Belgrad’da doğmuştur. İkizler burcudur. 2003 ile 2006 seneleri arasında ülkesi Yugoslavya yerine Sırbistan Karadağ adına yarışan Novak, Sırbistan ve Karadağ’ın ayrılarak bağımsız iki devlet olmasının ardından mücadelesini ülkesi Sırbistan adına vermeye devam etmiştir.

Dünya tenisinin erkeklerde 1 numarası olana kadar büyük bir enerji sarfeden Novak Djokovic Grand Slam’ı toplam 10 kez kazanmıştır. Özellikle 2010 senesinde fiziki olarak güçsüz olduğunu bu nedenle bir kamp programına giren Novak aylarca dağlarda yaşadığını, soğuğa karşı direnç kazandığını belirtmiştir. Fizik kapasitesinide bu şekilde iki katına çıkarmış ve başarısının bu kamp programı olduğunu aktarmıştır.

Grand Slam başarılarının yanı sıra bir çok zafere imza atan Novak Djokovic ülkesi Sırbistan adına en fazla başarı elde eden Milli sporcudur. 3 sene antrenörsüz olarak çalışmalarını sürdürmesine ve kendi kendine antrenman yapmasına rağmen bu büyük başarılara imza atabilen tek tenisçidir. Ancak 2013’te Alman tenisci Boris Becker ile çalışmaya başlaması Novak Djokovic’in kariyerinin en üst zirvesine çıkmasındaki en büyük etkendir.

Kariyerinde çıktığı maçlardan toplam 78 Milyon Dolar gibi bir rakamının sahibi olan Djokovic Tenis sporunda dünyanın en fazla kazanan sporcusudur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı