Biyografi

Nkunku

Nkunku son dönemde Manchester United takımının transfer listesine girerek dikkatleri üzerine çekmiştir. Manchester United takımında Ronaldo’nun tahtını sallayabileceği açıklanan başarılı futbolcu hakkında merak edilenler. Kısaca futbol kariyeri, hayatı ve biyografi bilgileri.

Hakkında Detaylı Bilgiler:

Tam ismi ile Christopher Alan Nkunku, 14 Kasım 1997 tarihinde Fransa’nın Lagny-sur-Marne kentinde dünyaya gelmiştir. Aslen her ne kadar doğma büyüme Fransız vatandaşı olsada, kökeni Demokratik Kongo Cumhuriyetine uzanmaktadır.

Futbol kariyerine Fransa’nın en köklü kulüplerinden olan Paris SG takımı alt yapısında başlamıştır. 2015 yılında Paris SG takımı A Takımına yükselmiş, 2019 yılında ise 13Milyon Euro gibi ciddi bir rakam ile Almanya Bundesliga ekiplerinden Leipzig takımına transferi gerçekleşmiştir.

Nkunku 24 yaşında ve 1.75 boyundadır. Resmi instagram hesabı kullanıcı ismi @c_nkunku ‘nun günümüz itibariyle 996bin civarında takipçisi bulunuyor. Ancak Manchester United takımına transfer olması durumunda bu sayı milyonları bulacaktır. Transfer olması durumunda Cristiano Ronaldo‘nun takımdan ayrılacağı yönünde haberler gündeme gelmiştir.

Resmi twitter hesabı kullanıcı ismi ise @c_nk97 ‘dir. Twitter hesabında ki takipçi sayısı ise 100bin civarında.

Manchester United takımının bu transfer için 60 milyon sterlin hazırladığı belirtilmektedir. Transfermarkt verilerine göre Christopher Alan Nkunku ‘nun piyasa değeri 65.00 mil. €

Milli Takım Kariyeri:

Fransa (2 maç)
Fransa U21 (6 maç)
Fransa U20 (12 maç)
Fransa U19 (3 maç)
Fransa U16 (3 maç)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı