Biyografi

Necip Uysal Kimdir?

Necip Uysal aslen nereli? kaç yaşında? oynadığı takımlar, ailesi, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

24 Ocak 1991 tarihinde dünyaya gelen Necip Uysal’ın burcu Oğlak’tır. İstanbul Bakırköy’de doğmuş, baba tarafından aslen Kosova asıllıdır. Annesi Nedred Hanım, babası ise Sabri Bey’dir. Selçuk ve Dilek isimlerinde bir ablası bir de abisi vardır, ailenin 3. çocuğudur.

Günümüzde Beşiktaş takımında forma giyen Uysal, orta saha ve ön libero mevkiilerinde görev almaktadır. Boyu 1,80 cm, kilosu ise 73’tür.

11 yaşında alt yapısına dahil olmuştur. Günümüze kadar toplam 11 hoca ile çalışmış hepsinde de her sezon 30’un üzerinde karşılaşmada forma giymiştir. Kariyeri boyunca Beşiktaş forması ile 3 şampiyonluk, 1 Türkiye Kupası kazanmış, Beşiktaş tarihinde Avrupa’da en fazla forma giyen 4.cü futbolcudur.

Futbol kariyerine Beşiktaş takımı alt yapısı ile başlamış günümüze kadar Beşiktaş alt kategorileri’nin ardından A Takım’a çıkmayı başarmıştır. Başka hiç bir takımda forma giymeyen Necip Uysal ayrıca Türkiye A Milli takımında da oynamıştır. A Milli takım kadrosuna 3 Mart 2010 tarihinde seçilmiştir. A Milli takım öncesinde U18, U19, U21 ve A2 Mili formalarını da giymiştir.

2016 yılında FIFA tarafından bir defaya mahsus olmak üzere başka ülkelerin Milli takım formalarını giymiş olan Kosova asıllı futbolcuların Kosova Milli Takımı’nda forma giyebileceği açıklanmıştır. Uysal’ında bu verilen kararın ardından Kosova Milli Takım formasını giymeyi düşünebileceği açıklanmıştır.

En fazla merak edilen sorulardan bir tanesi de sevgilisi var mı? sorusudur. Ancak bilinen herhangi bir birlikteliği bulunmamaktadır. Bir dönem güzel oyuncu Hazal Kaya ile ismi sıkça magazin dünyasının gündeminde yer almış, ancak genç futbolcu bu konuya ateş püskürmüş, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını dile getirmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı