Basketbol

NBA’de uzunların rüzgarı

NBA’de sezonun ilk çeyreğinin sonlarına yaklaşılırken, istatistik tablolarında 4 ve 5 numara oyuncularının fark yarattığına şahitlik ediyoruz. Uzunlar, yalnızca alışılan ribaunt ve blok gibi alanlarda değil, asist ve top çalma kategorilerinde de ilk sırayı alıyor.

Ribaunt lideri Andre Drummond

Geçtiğimiz sezon, Detroit Pistons’tan takas yoluyla Cleveland Cavaliers’a transfer olan Andre Drummond, ribaunt krallığında zirvede yer alıyor. Maç başına 15.1 ribaunt çeken yıldızı, 13.4 ile Rudy Gobert ve 12.9 ile Clint Capela takip ediyor. 

Asistlerde zirve Jokic’in

Denver Nuggets’ın yıldızı Nikola Jokic, asist krallığının tepesinde oturuyor. Ligdeki birçok oyun kurucu ve süperstarı geride bırakan Jokic, maç başına 10.5 ile, arkadaşlarına en çok sayı pası veren oyuncu konumunda. Jokic’i 10.4 ile James Harden takip ederken, listenin ilk beşini Chris Paul, Trae Young ve Luka Doncic tamamlıyor.

Myles Turner geçit vermiyor

Savunmacıların rüştünü ispat ettikleri blok krallığının zirvesinde, açık bir farkla Myles Turner bulunuyor. Indiana Pacers’ın yıldızı, maç başı 4.1 blok ile rakiplerine parmak ısırtırken, kendisiyle yan yana oynayan Domantas Sabonis de takımın ribaunt yükünü çekiyor. Turner’ı blok sıralamasında takip eden isimler sırasıyla Rudy Gobert, Chris Boucher, Mitchell Robinson ve Anthony Davis oldu.

‘Top hırsızı’ Larry Nance Jr.

Cleveland Cavaliers’ın istatistik liderlerine soktuğu tek isim Andre Drummond değil. Ağırlıkla, kısaların yer almasına alıştığımız top çalma tablosunun ilk sırasında, Cavs’in 4/5 numarası Larry Nance Jr. yer alıyor. Maç başına 2.4 top çalan yıldızı, Jrue Holiday, Kawhi Leonard, Nikola Jokic ve OG Anunoby izliyor.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı