Biyografi

Mohamed Ali Cho

Mohamed Ali Cho gelecek yıllarda futbol dünyasının adından sıkça söz ettireceği genç yıldız adayları arasında gösterilmektedir. Peki genç futbolcu aslen nereli? boyu, kilosu kaç? hangi takımlarda forma giydi? Oynadığı takımlar, kısaca kariyeri, hayatı ve biyografi bilgileri.

2004 yılının Ocak ayında dünyaya gelen Mohamed Ali Cho Fransa doğumludur. Fransa’da doğmuş olsada hem Fransa, hem de İngiltere vatandaşlığına sahiptir. Futbol kariyerine doğup büyüdüğü Fransa’nın FC Paris Saint-Germain takımı alt yapısında başlamıştır. Ardından 2015 sezonunda henüz 11 yaşında iken İngiltere ekiplerinden Everton alt yapısına transfer olmuştur. 2020 sezonunda ise Fransa Ligue 1 ekiplerinden SCO Angers takımına transferi gerçekleşmiştir.

Sağ kanatta görev alan genç futbolcu zaman zaman hocaları tarafından sol kanat ve santrafor olarak görevlendirilmektedir. İlerleyen süreçte hangi ülkenin Milli takımını seçeceği merak konusudur. En son İngiltere U15 ve İngiltere U16 Milli takımında forma giymiştir. Ancak A Milli takım için henüz erken olduğu bir açıklama yapılmamıştır.

Mohamed Ali Cho 2020 yılında dünyada 17 yaş altı futbolcular arasında piyasa değeri en yüksek olan 3. futbolcu olarak dikkatleri üzerine çekmiştir. 1. sırada Altınordu’dan Burak İnce, 2. sırada ise Kayserispor takımından Emre Demir yer almıştır. 4. sırayı ise Brezilya ekiplerinden Botafogo takımında forma giyen Matheus Nascimento almıştır.

Genç futbolcunun piyasa değeri 750 Bin Euro olduğu belirtilmiştir. Burak İnce’nin ise transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 1. Milyon Euro’dur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı