Biyografi

Michael Phelps Kimdir?

Michael Phelps hayat hikayesi;

Dünyaca ünlü yüzücü, 2004 Yaz Olimpiyatlarında 6 altın, 2 bronz toplam 8 madalya ile ülkesinde dönerek büyük başarılara imza atmıştır. Amerika asıllı Michael Phelps, 1980 yılında bir olimpiyatta en fazla madalya alan Alexander Dityatin ile bu rekoru paylaşan isim olmuştur.

Babası Polis memuru, annesi ise öğretmen olan Michael Phelps 5 yaşında kendisine hiperaktiflik tanısı nedeni ile ailesi tarafından yüzme sporuna gönderilmiştir. Yengeç burcudur.

Tedavi amaçlı başladığı yüzmeyi, çok sevmiş ve bu spor dalını profesyonelliğe dökmüştür. Henüz 15 yaşında iken Amerika Milli takım’ına davet edilmiş 2003 yılında Lise’den mezun olmuş, 2004 yılında ise Michigan Üniversitesi Spor Yönetimi bölümünde eğitimini sürdürmüştür.

2000 senesinde Sidney Olimpiyat Oyunlarında 200 mt kelebekte 5.lik elde etmiş ve kendi yaş grubunda Amerika rekorunun sahibi olmuştur.

Michael Phelps Rio’da kazandığı 3 altın madalya ile birlikte toplam 22 madalyanın sahibi’dir, babası Polis memuru, annesi ise öğretmen’dir.

Bugüne kadar Dünya Şampiyonaları ve olimpiyatlarda toplam 37 altın madalya kazanmış, yarışmış olduğu tüm yarışmalardan sadece 6’sını kaybetmiştir.

Spor hayatının dışında çalkantılı sosyal hayatı ilede sıkça gündeme gelen sporcu, 2004 senesinde alkollü araç kullanmaktan tutuklandı. 2009’da esrar kullandığı için federasyon tarafından 3 ay yarışmalardan men edildi, 2014 yılının Eylül ayında ise yine Baltimore’da alkollü araç kullanma ve aşırı hız yapma nedeni ile tutuklandı ve 6 ay yarışmalardan uzaklaştırıldı.

2012 Londra Olimpiyat oyunları sonrasında ise emekli olduğunu belirtmiş ancak 2014 yılının Nisan ayında aldığı eleştiriler nedeni ile tekrar yaptığım işi seviyorum diyerek yüzme sporuna dönüş yapmıştır.

Michael Phelps’in uzun süredir birlikte yaşadığı Kaliforniya Güzeli Nicole Johnson’ndan Boomer Robers isminde bir evladı vardır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı