Futbol

Messi’den eleştirilere yanıt: Her zaman her şeyi kazanamazsınız

Inter Miami’ye transfer olan Lionel Messi, PSG günlerini ve Dünya Kupası zaferini anlattı. Arjantinli yıldız, eski kulübünü seçmesinde takımda çok sayıda arkadaşının olmasının etkili olduğunu söyledi.

Messi, “Bu Barcelona dışındaki ilk maceramdı. Böyle bir karşılanma şekli benim için inanılmazdı. Her anının tadını çıkardım ve başlamak için sabırsızlandım. Takıma geç katılmak, sezon öncesi çalışmalarda yer almamak, yeni oyun anlayışına uyum sağlamak benim için beklediğimden daha zor oldu” dedi.

Aralık ayından sonra düşüş yaşadığını söyleyen Messi, “İkinci sezonuma çok iyi başladım” dedi. Lionel Messi, şunları ifade etti:

“Takımın sezon öncesi kampına katıldım ve takım arkadaşlarımla birlikte olma şansı buldum. Çok sayıda oyuncu ayrılmıştı, yeni hocaya ve onun oyun anlayışına uyum sağladım ve başlangıçta kendimi çok iyi hissettim. Açıkçası Dünya Kupası’na verilen ara sezonun gidişatını çok değiştirdi. Aslında sadece benim için değil tüm futbolcular için bu durum geçerli. “

“Şampiyonlar Ligi’nde başaramadık. Bu benim için büyük hayal kırıklığı. Ama her zaman her şeyi kazanamazsınız”

Kendine yönelik eleştirilere de cevap veren Messi, “Bir sezona başladığımda benim için tek hedef tüm kulvarda şampiyon olmaktır. Bunlardan biri de Şampiyonlar Ligi ve biz maalesef iki yılda bunu başaramadık. Bu benim için büyük hayal kırıklığı. Ama her zaman her şeyi kazanamazsınız. Ben bunu hem Barcelona’da hem de milli takımda yaşadım. Bu futbol ve çok sayıda büyük kulüp var. Takımda hala bana ilk günkü gibi yaklaşan büyük bir taraftar grubu var, ama önemli bir kesim de beni anlamaktan oldukça uzak. Sezon ortasında Dünya Kupası oynamak bizi olumsuz etkiledi. Çok önemli oyuncularımız sakatlık yaşadı. Tabi ki bunlar bir mazeret olamaz” ifadelerini kullandı.

“İlk maçımız anahtar anlardan biriydi. Bizi kendimize getirdi”

Dünya Kupası şampiyonluğuna da değinen yıldız futbolcu, “Başarıya inanmıştık” dedi.

Messi, “Galiba ilk maçımız anahtar anlardan biriydi. Bizi kendimize getirdi. Sonrasında farklı oynamaya başladık. Daha fazla hata yapmamamız gerektiğini ve her hangi bir yanlışın bizi turnuva dışında bırakacağını anlamıştık. İlk maçı kaybetmek çok zordu ama sonrasında Meksika’yı yenerek her şeyi tekrar kontrolümüze almıştık. Doğru zamanda kendimize geldik ve sonu da güzel oldu” diye konuştu.

Kariyerinde çok sayıda başarı elde ettiğini ifade eden Messi, önemli olanın bunu bireysel değil takım halinde yakalamak olduğunu vurguladı.
 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı