Biyografi

Melis Sezer

Melis Sezer hakkında merak edilen soruların cevapları. Aslen nereli? kimdir? boyu, kilosu kaç? kaç yaşında? doğum tarihi, doğum yeri, tenis kariyeri. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1993 yılının Haziran ayında dünyaya gelen Melis Sezer aslen İzmir Karşıyaka doğumludur. Boyu 1.68 cm, burcu ise ikizlerdir.

Henüz 15 yaşında iken Club İstanbul Tenis akademiye çağrılmıştır. Junior kategorisinde dünya sıralamasında 1040. sırada iken ünlü antrenör Gavin Hopper ile çalışmaya başlamış ve kariyer basamaklarını hızla tırmanmaya başlamıştır.

Milli Tenisçilerimizden olan Melis Sezer ENKA Spor Kulübü sporcusudur. 2010 senesinde Avustralya Açık Grand Slam Gençler Turnuvası’na ana tablodan katılmaya hak kazanan ilk Türk tenisçi’dir. Tenis kariyeri başarılarla dolu olan sporcumuz son dönemde televizyon ekranlarında katıldığı Survivor yarışması ile yer almıştır. Örnek aldığı bir sporcu yoktur ancak, bayanlarda Rus asıllı tenisçi Elena Dementiava’yı sevdiğini, erkeklerde ise Federer’i izlemeyi çok sevdiğini dile getirmiştir.

Oyun stili – Sağ el (iki elle backhand)

Tekler;

Kariyer rekoru 91–79
Toplam kupa 9 ITF
En yüksek sıralama No. 336 – (3 Mart 2014)
Güncel sıralama No. 618 – (3 Mart 2018)

Çiftler;

Kariyer rekoru 69–66
Toplam kupa 27 ITF
En yüksek sıralama No. 219 – (19 Mayıs 2014)
Güncel sıralama No. 428 – (3 Mart 2018)

Survivor 2021 yarışmacıları arasında yer alan ünlü isim yarışmada ünlüler takımı kadrosunda yer almıştır. Acun Ilıcalı‘nın hazırlayıp sunduğu Survivor yarışmasında birbirinden başarılı sporcular yarışmış, ünlü tenisçi de iddialı isimler arasındaki yerini almıştır.

Resmi instagram hesabını melissezer__ ismi ile kullanmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı