Süper Lig

“Maradona benzeri olmayan bir futbolcuydu”

30 Ekim 1960’da doğan Diego Armando Maradona, dünya futboluna damga vurdu. 25 Kasım 2020’de hayatını kaybeden Arjantinli efsane, doğum gününde çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Yıldız futbolcu için bir dönem forma giydiği Napoli şehrinde de anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılanlar arasında Maradona ile 1989-1993 yılları arasında Napoli de forma giyen İtalyan efsanesi Gianfranco Zola da yer aldı.

Zola, takım arkadaşı Maradona’yı TRT SPOR Muhabiri Dündar Keşaplı’ya anlattı.

Napoli’nin Maradona’yı çok sevdiğini söyleyen Zola, “Bu şehir onu sevmeye devam edecek. Burada şampiyonluk yaşadı ve bizlere güzel anılar yaşattı. Onun için söylenecek çok şey var ancak ilk aklıma gelen, asla benzeri olmayan çok özel biri olduğudur” dedi.

Zola, Napoli takımının bu sezonki performansını da değerlendirdi.

Napoli’nin bu sezonki performansını da değerlendiren Zola “Napoli hem lig maçlarında hem Avrupa’da çok güzel bir sezondan geçiyor. Umarım sezon sonuna kadar böyle devam eder ve Napoli uzun bir aradan sonra özlenen şampiyonluğa ulaşır.” şeklinde konuştu

Gianfranco Zola, Fenerbahçe’den Napoli’ye transfer olan Kim Min-Jae ile ilgili de “O başarılı ve takımda lider bir futbolcu. O Napoli’nin elde ettiği galibiyetlerde çok önemli bir role sahip.” ifadelerini kullandı.

2022 Dünya Kupası’yla ilgili de değerlendirmede bulunan İtalyan futbolcu, ülkesinin kupada yer almamasına dikkat çekti.

“Dünya Kupası’nı Messi hakkediyor”

“Yaklaşan Dünya Kupası’na ikinci kez katılamıyoruz. Elbette iki kez üst üste katılamayışımız büyük yankı uyandırdı. Dünya Kupası’nda yer alan takımlara saygısızlık etmek istemem ama İtalya’nın olmadığı bir Dünya Kupası’nı düşünmek dahi istemiyorum. İtalya olsaydı eminim çok daha farklı bir atmosfer yaşanırdı. Umarım Dünya Kupası’nı Messi’li Arjantin kazanır. Çünkü bu şampiyonluğu bugüne dek gösterdiği performans ile Messi hakediyor.”
 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı