Futbol

Manchester United’tan tarihi fark

İngiltere Premier Lig’de Manchester United ve Southampton karşı karşıya geldi.

Old Trafford’da oynanan karşılaşmayı kazanan taraf, 9-0’lık skorla Manchester United oldu. 

Southampton, henüz mücadelenin 2. dakikasında Jankewitz’in gördüğü kırmızı kart ile 10 kişi kaldı. Baskısını şiddetlendiren ev sahibi Manchester United, ilk yarıda Wan Bissaka, Rashford, Bednarek (k.k) ve Cavani’nin arka arkaya kaydettiği gollerle 4-0’lık üstünlüğü yakaladı.

İkinci yarıda bir golü iptal olan Southampton, 69. dakikada Martial’e engel olamadı. Bu golden iki dakika sonra sahne alan Scott McTominay, farkı 6’ya taşıdı.

86. dakikada çıkan penaltı kararında, Southampton stoperi Jan Bednarek de kırmızı kart gördü ve Hasenhüttl’ın öğrencileri sahada 9 kişi kaldı. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Bruno Fernandes, skoru 7-0’a getirdi.

Dakikalar 90’ı gösterirken Wan Bissaka’nın ortasında topla buluşan Anthony Martial, takımının 8. golünü kaydetti. 90+3’te ceza sahasında topla buluşan Daniel James, tarihi gecede skoru tayin etti: 9-0.

Premier Lig’de 9 farklı son mücadelede mağlup olan taraf yine Southampton olmuştu. Hasenhüttl’ın ekibi, sahasında Leicester City’ye aynı skorla kaybetmişti.

Bu skorla puanını 44’e çıkartan Manchester United, zirvedeki Manchester City’yi takibini sürdürdü. 29 puanda kalan Southampton ise, farklı mağlubiyeti sebebiyle averajla bir basamak gerileyerek 12. sıraya düştü.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı