Futbol

Manchester United 8 yıl sonra başardı

Burnley deplasmanını Pogba’nın tek golüyle kazanan Manchester United, Premier League’in yeni lideri oldu. Kırmızı şeytanlar, son olarak Alex Ferguson yönetiminde girdiği 2012-2013 sezonunu şampiyon tamamlamış, o yıldan bu yana mutlu sona ulaşamamıştı.

Manchester United, 8 sezondur yılbaşı arasının ardından liderlik yüzü görememişti. Son olarak Jose Mourinho yönetiminde ligin ilk diliminde zirveyi elde etme başarısı gösteren ekip, 8 yıl sonra ilk kez yılbaşı arasının ardından birinci sıraya oturdu.

Manchester United’a teknik direktör olarak geldiği günden bu yana, hakkında yapılan tüm tartışmaları üst üste önemli galibiyetler alarak silen Ole Gunnar Solskjaer, 2020-2021 sezonunda da bunu başardı. Takımının Devler Ligi’nin dışında kalması, Tottenham’dan farkı yemesi ve Arsenal’a yenilmesi sonucu koltuğu tartışılan tecrübeli antrenör, yönetim tarafından destek görmüş ve görevine devam etmişti. Ligde 11 maçtır yenilmeyen ve bunların 9’unda sahadan zaferle ayrılan United, 36 puanla ilk sıraya kondu.

Manchester United, hafta sonunda hemen arkasındaki Liverpool’a konuk olacak. Anfield Road’da oynanacak zirve mücadelesi, pazar günü saat 19:30’da başlayacak.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı