Futbol

“Malatyaspor futbolcu fabrikası olacak”

Süper Lig’de üçüncü sezonunu geçiren, bu sezon beklenen performansı gösteremediği için küme düşen ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kulüpler Birliği ortak kararıyla ligde kalabilen Yeni Malatyaspor’a kulüp başkanlığına adaylığını açıklayan Ahmet Köse, değerlendirmelerde bulundu.

Ahmet Köse konuşmasında şunları ifade etti:

 “Futbol tıpkı diğer spor dalları gibi kolektif bir yönetim anlayışı sergilendiği takdirde başarıyı birlikte getiren bir daldır. Neyi kastediyorum? Taraftarıyla, oyuncusuyla, yöneticisiyle, esnafıyla, siyasetçisiyle herkesin birlikte gururla sarılıp ortak payda haline getirilebildiği zaman başarı da geliyor. Taraftar her zaman sportif başarı bekler. Nedenlerle değil, sonuçlarla ilgilenir.

“Her açıdan sürdürülebilir bir futbol kulübü haline gelecek”

Takımıyla ve memleketiyle gurur duymak ister. Çünkü yenildiği zaman gözyaşı döken, kazandığı zaman mutluluk naraları atan büyük Malatyaspor taraftarıdır. Bu yüzden önceliğimiz taraftarlarımızla ve diğer paydaşlarla kolektif, ölçülebilir ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı sergilemek olacak. Elbette ki sportif başarı çok önemli ama inanın en az sportif başarı kadar altyapı yatırımları da çok önemli. Açık söylemek gerekirse; altyapı ile ilgili projelerimiz motivasyonumu artırıyor. Malatyasporumuza Avrupa’nın en büyük futbol akademisini kazandırmayı hedefliyorum. Eğer bunu başarabilirsem Malatyaspor kişilere ya da kurumlara bağlı değil, kendi öz kaynaklarıyla ayakları üzerinde durabilen, her açıdan sürdürülebilir bir futbol kulübü haline gelecek.

Beni asıl heyecanlandıran bu. Pergeli Malatya’ya koyduğunuz zaman 300 kilometre etrafımızda 50 binden fazla amatör futbolcu var. Bahsettiğim akademi bu sporcuların en yeteneklilerini seçerek dünya kalitesinde profesyonel sporcular yetiştiren bir akademi haline gelecek. Böylelikle Malatyasporumuzu adeta bir futbolcu fabrikasına dönüştürmeyi hayal ediyorum, bu beni her şeyden çok heyecanlandırıyor.”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı