Futbol

“Lyon ve Marsilya Kerem’i istiyor”

Lille geçen sezon Fransa Ligi’nde şampiyonluğa ulaşırken milli futbolcularımız etkili oyunlarıyla Fransızları kendilerine hayran bırakmıştı. Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’in bu sezonki performanslarını Fransa Lig 1’in yayıncı kuruluşu Prime Video’da görev yapan Maxime Gras’a sorduk.

2018 yılında İstanbulspor’dan Lille’e giden Zeki Çelik ile Fransız ekibini daha yakından takip etmeye başladık. 24 yaşındaki milli futbolcu için sezon nasıl geçiyor?

“Zeki bu seneye biraz tutuk başladı. Belki de teknik heyet değişiminin bunda etkisi vardır. Takımdaki pek çok futbolcu gibi o da Şampiyonlar Ligi’nde üst düzey bir performans sergiliyor. Zeki’nin biraz daha rahat olduğunu söyleyebilirim. Çünkü sağ bekte onu zorlayacak başka bir futbolcu yok. Ama yine de onun Fransa’nın en iyi sağ beklerinden biri. İyi bir defansif kültürden geliyor ve bu da takım için önemli bir etken.”

Lille’de 3’üncü sezonunu geçiren Yusuf Yazıcı, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’ndeki Sparta Prag ve Milan deplasmanlarında yaptığı hat-tricklerle dikkatleri üzerine çekmişti. Milli futbolcunun bu sezon 1 golü var.

“Yusuf için durum biraz daha karışık. Şu an 11’de olmamayı kabullenmekte zorlanıyor. Bireysel özellikleri ne kadar iyi olsa da takım oyununda istenileni veremiyor. Yusuf aslında kısır bir döngüde. Teknik direktörü ona 11’de şans vermeyip sonradan oyuna aldığında daha az pozitif bir ruh haliyle oynayıp potansiyelinin çok daha azını sahaya yansıtıyor. Lille’de olmaktan mutsuz mu bilmiyorum ama istediği forma şansı bulamadığı ve daha fazlasını veremediği için üzgün olduğunu söyleyebilirim.”

Geçen sezon attığı 16 golle takımına şampiyonluğu getiren Burak Yılmaz’da sıra…

“Burak, geçen sezonki performansına henüz ulaşamadı. Artık 36 yaşında ve belki de bu yıl şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmek için son şansı. İyi oynuyor, fakat bu seviyede futbol oynamak oldukça zor. Çünkü her 3 veya 4 günde bir maça çıkıyorsunuz. İsteği, mücadeleciliği ve mağlubiyeti kabul edemeyişi, onun Lille’i yukarı taşıyacak özellikte bir futbolcu olduğunu gösteriyor.”

Lille’den Marsilya’ya geçiyoruz…

Cengiz Ünder’in takımında çok sevildiğini belirten Fransız yorumcu, milli futbolcunun istikrar sağlaması halinde büyük kulüplere transfer olmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

“Cengiz, Marsilya’yı ileri taşıyabilecek özel bir futbolcu. Çünkü çabuk hızlanabiliyor ve çok iyi bir sol ayağı var. Ofansif olarak Dimitri Payet’in ardından en iyi futbolcu. İstekli oyunuyla taraftarları harekete geçiren cengiz, kalitesiyle de onları kendine hayran bırakıyor. Ancak geçmişten de bildiğimiz gibi cengiz için en büyük sorun istikrarsızlık. Sakatlıktan yeni çıktı ve biz ondan bu istikrarı yakalamasını bekliyoruz. İyi futbolunu sürdürürse hayali olan İngiltere Premier Lig’e tekrar gideceğine inanıyorum.”

Fransız yorumcu, Galatasaray forması giyen Kerem Aktürkoğlu için Lyon ve Marsilya’nın rekabete tutuştuğunu da belirtti.

“Kerem, Fransa’da iki büyük takımın transferi için uğraştığı özel bir futbolcu. Lyon ve Marsilya onu kadrosuna katmak istiyor. Kerem’in bonservisi 30 milyon avroya kadar çıkarabilir. Lyon – Marsilya rekabetinde her şey olabilir. Bu takımlardan biri bir futbolcuyla ilgilenirse diğerinin ilgisi de bu yöne kayar. Gündem şu anda tam olgunlaşmadı ama Marsilya’nın bir adım önde olduğunu düşünüyorum.”

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı