Süper Lig

Lucescu’dan Fenerbahçe yorumu

Bir dönem Galatasaray ve Beşiktaş’ı da çalıştıran Rumen teknik adam, sarı lacivertliler ile eşleşmelerini talihsizlik olarak nitelendirdi.

Lucescu, “Bizim için zor bir karşılaşma olacak. Fenerbahçe ile ilk turda karşılaşmak istemezdim. Bence bu karşılaşma turun en önemli müsabakası olacak.” ifadesini kullandı.

Fenerbahçe ile ilk maçı Kiev’de oynamak istediklerini belirten tecrübeli teknik adam, “Büyük bir ihtimalle karşılaşma Polonya’da yapılacak. Savaşın sona ermesini ve yeniden taraftarlarla dolu bir stadyumda maça çıkmayı hayal ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Lucescu, yeniden Avrupa futbol arenasında mücadele edecek olmalarından da mutlu olduğunu açıkladı.

Rumen çalıştırıcı, “Dinamo Kiev için Şampiyonlar Ligi’nde yer almak savaşta yıpranan Ukraynalılara moral vermek açısından çok önemli. Hayatın devam ettiğini, futbola ara vermediğimizi göstermek istiyoruz. Ukrayna halkı son 4 ayda perişan oldu. Şimdi futbolla onların yüzünü güldürmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle 2021-2022 sezonunda Ukrayna’da ligler yarıda kalmıştı.

Ligin oynandığı bölümde ikinci sırada bulunan Dinamo Kiev, son puan tablosunun tescil edilmesi ile UEFA Şampiyonlar Ligi için eleme oynama hakkı kazandı ve Fenerbahçe’nin rakibi oldu. 

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı