Biyografi

Loris Karius Kimdir?

Loris Karius Beşiktaş’a transfer olmuştur. Kimdir? Karius, kaç yaşında? boyu, kilosu, evli mi? bekar mı? kısaca özgeçmişi, futbol kariyeri ve özel hayatı.

Loris Karius Doğum yeri futbola hayatına adım atması ve ailesi;

1993 yılının Haziran ayında dünyaya gelen Karius, Biberach doğumludur. Babası Motokrosçu’dur. Oğlununda kendisi gibi motor sporları ile ilgilenmesini istemiş, ancak annesi buna karşı çıkmıştır. Karius ve dedesi bir gün yerel bir stadyumda maç izlemeye gitmiştir. O anda hayatının en önemli kararını alan Karius futbolcu olmayı kafasına koymuştur. Babası ise hiç futbol’la ilgili olmayan birisidir. Dedesinden güç alarak doğup büyüdüğü şehrin yerel takımları ile antrenmanlar yapmaya ve babasına kendisini ispat etmeye karar vermiştir. Kısa sürede başarıları ile babasını da şaşırtmış ve onun kendisi ile gurur duymasını başarmıştır.

Loris Karius futbol kariyeri, oynadığı takımlar;

Futbol hayatına FV Biberach alt yapısı ile adım atmıştır. Ardından, SG Mettenberg ve SSV Ulm 1846 altyapılarında forma giymiş, 12 yaşında iken Almanya’nın köklü kulüplerinden Stuttgart altyapısına geçiş yapmıştır. Performansı ile Almanya Genç Milli takımına çağrılmış ve dikkatleri üzerine çekmiştir.

2008 yılında ise Stutgart U17, 2009 yılında da İngiltere’nin köklü kulüplerinden Manchester City takımına 225 Bin Euro bonservis bedeli ile transfer olmuştur. Her geçen gün artan performans grafiği ile dikkatleri üzerine çeken başarılı file bekçisi iki sezon Mainz takımında kiralık olarak forma giymiştir. 2012 sezonunda ise Liverpool takımına 6.20 Milyon Euro bonservis ve 7 milyon Euro imza bedeli karşılığında transfer olmuştur. Sezon ortasında ise takımına 12 Milyon Euro imza ve 1 Milyon Euro kiralama ücreti karşılığında Beşiktaş takımının formasını giymeye başlamıştır.

2018 yılında özellikle Liverpool forması ile Şampiyonlar Ligi final maçında hatalı goller yiyerek büyük tepki çekse’de kalitesinin tartılmaması gerektiği futbol otoritelerince göz önünde bulundurulmuştur. Ancak Karius yaptığı açıklamalarda bu karşılaşma sonrası sosyal medya hesapları üzerinden ölüm tehditleri aldığını da kamu oyu ile paylaşmıştır.

Günümüzde ise Beşiktaş takımına transfer olduktan sonra rahat bir nefes almıştır. Hatta Beşiktaş’ta Ricardo Quaresma’ya ait olan en fazla forma satılması rekorunuda ele geçirmiştir. Genellikle bayan futbol severler tarafından büyük ilgi ile karşılanan Loris Karius, yakışıklılığı, boyu, fiziği ve mavi gözleri ile büyük dikkat çekmektedir.

Loris Karius ‘un boyu 1.90 cm, kilosu ise 77’dir. Piyasa değeri 12 Milyon Euro olan genç file bekçisi’nin burcu ise Yengeç’tir.

Ayrıca Almanya U16, U17, U18, U19, U20 ve U21 Milli takım formalarını da giymiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı