Diğer

Krampon Nedir?

Krampon Nedir?

Her spor dalında olduğu gibi futbolda da futbolculara özel ayakkabılar tasarlanmaktadır. Bu ayakkabılara krampon ismi verilir. Çok farklı stilleri bulunmaktadır. Futbol vücut ağırlığının neredeyse 10 katının ayaklara verilerek yapıldığı bir spor dalıdır. Hız, çeviklik ve dakiklik gerektirmektedir. Kramponlar da bu özellikler doğrultusunda hazırlanmaktadır. Tabanı, renkleri ve farklı teknolojilerle hazırlanan yapısıyla çok farklı modellerde futbol ayakkabısı bulunmaktadır.

Krampon Nasıl Seçilir?

Futbol ayakkabısı alırken ne tarz bir yüzeyde oynayacağınıza ve hangi pozisyonda oynayacağınıza karar vermelisiniz. Sert ve kuru zeminlerde, tutuş özelliği yüksek olan tabanı model ayakkabılar tercih edilebilir. Değişen hava koşulları için tabanı değiştirilebilen çivili krampon en çok tercih edilendir.

Suni çim hava koşulları için kauçuk tabanlı üzerinde ufak çiviler bulunan ayakkabılar bulunmaktadır. Sert ve pürüzlü yüzeyler için tasarlanmıştır. Bunların yanı sıra kapalı saha için üretilenler vardır. Her biri içi yumuşak dışı tutucu malzemelerden yapılan ayakkabılardır.

Ayağınızın içinde rahat edebileceği tarzda seçilmelidir. Farklı tarzda ve özelliklerde futbol ayakkabılarına göz atmak için https://www.lescon.com.tr/krampon/sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı