Futbol

Kone, neden 2 numaralı formayı giydiğini açıkladı

TRT SPOR’un sorularını cevaplayan Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, golcü futbolcu Arouna Kone’nin takımdaki geleceği ile ilgili değerlendirmede bulundu. Deneyimli çalıştırıcı, Kone’nin 1 yıl daha takımda kalmasını istediğini kaydetti.

Kone’nin lider bir oyuncu olduğunu ve takım içinde çok sevildiğini dile getiren Çalımbay, “Kone herkese örnek olan birisi. Onun bir sene daha Sivasspor’da oynamasını istiyorum. Anlaşma sağlanırsa Kone ile devam edeceğiz” diye konuştu.

Kone: “2 numaralı forma bana şans getiriyor”

Arouna Kone de TRT SPOR’a konuştu. Forvet olduğu halde halde neden 2 numaralı formayı tercih ettiğini anlatan yıldız oyuncu, “İspanya ve İngiltere’de de 2 numaralı forma ile oynamıştım. 2 numaralı forma bana şans getiriyor. O yüzden yeniden bu formayı giydim. Sivasspor’a şans getirsin diye” ifadelerini kullandı.

“Kariyerim boyunca hiç kırmızı kart görmedim”

36 yaşındaki Fildişi Sahilli oyuncu, karakter olararak çok sakin bir yapısı olduğuna vurgu yaparak, “Maç içerisinde de bazen sinirlensem de kendime hakim olmaya çalışıyorum. Futbol bir takım oyunu ve ben takımımı yalnız bırakmak istemiyorum. Zaten kariyerim boyunca hiç kırmızı kart görmedim. Sadece 4 kez sarı kart gördüm. Son sar kartımı Galatasaray maçında gördüm” dedi.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı