Futbol

Köhn, Galatasaray tarihindeki 201. yabancı futbolcu oldu

Sarı-kırmızılılar, ara transfer dönemine kadar eski adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi, son yıllardaki adıyla Süper Lig’in başladığı 1959 sezonundan bu yana 6 kıta ve 52 ülkeden 198 yabancı futbolcuyu kadrosuna kattı. Ara transferde Brezilyalı Carlos Vinicius ve Fildişi Sahilli Serge Aurier’i kiralayan Galatasaray’da yabancı futbolcu sayısı 200’e çıktı.

Son olarak Almanya’nın Hannover 96 takımından sol bek Köhn’ü alan sarı-kırmızılıların yabancı futbolcu sayısı 201’e yükseldi.

En fazla yabancı Brezilya’dan

Galatasaray, 1959’dan bu yana transfer hakkını en fazla Brezilyalılar’dan yana kullandı.

Sarı-kırmızılı ekip, 64 yılda 24 “Sambacı”yı kadrosuna kattı. Yugoslavya 16 futbolcuyla bu alanda ikinci, Romanya ise 15 oyuncuyla üçüncü sırada yer aldı.

Galatasaray tarihindeki 9. Alman futbolcu

Derrick Köhn, sarı-kırmızılı formayı terleten 9. Alman futbolcu olacak.

Galatasaray’da daha önce Rüdiger Abramczik, Reinhard Stumpf, Falko Götz, Torsten Gütschow, Pierre Esser, Kevin Grosskreutz, Lukas Podolski formayı giydi. Sezon başında Kerem Demirbay’ın geldiği sarı-kırmızılıların 9. Alman futbolcusu Derrick Köhn oldu.

Türk asıllı yabancılar

Galatasaray’da başka ülkelerin vatandaşı olan 7 Türk asıllı futbolcu da forma giydi.

İsviçre pasaportu taşıyan Kubilay Türkyılmaz, Hakan Yakın ve Eren Derdiyok ile Almanya vatandaşı olan Pierre Esser, Kerem Demirbay, İsveç Milli Takımı’nda oynayan Jimmy Durmaz ile Avusturya pasaportuna sahip Yusuf Demir, sarı-kırmızılı formayı terletti.

 

– Galatasaray’ın yabancı futbolcuları

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı