Futbol

Klopp seriyi uzatma peşinde

Liverpool’un teknik direktörlük koltuğuna oturduğu 2015 yılından bu yana, takvim yılının son fikstürüne tekabül eden tüm lig maçlarını kazanan Jürgen Klopp, 2020’nin son maçında da Newcastle United’a konuk olacak.

Geride kalan 15 maçta topladığı 32 puanla ligin zirvesine yerleşen Liverpool, Newcastle United maçında alacağı üç puanla hem rakipleriyle arayı açmak, hem de West Bromwich beraberliğini unutturmak istiyor. Kırmızılar, 6 senelik yıl sonu serisini de sürdürmeyi hedefliyor.

Tamamını kazandı

2013 yılının son lig maçında, deplasmanda Chelsea’ye 2-1 mağlup olan Liverpool, bu tarihten sonra yılın son fikstür haftasında oynadığı tüm maçları kazandı. 2014 yılını Swansea City’yi devirerek kapatan ekip, Jürgen Klopp’un göreve gelmesiyle yıl sonu galibiyetlerini gelenek haline getirdi.

Görevinde henüz iki ayı doldurduğu dönemde, 2015 yılını Sunderland galibiyetiyle kapatan Jürgen Klopp, 2016’ya Manchester City’yi, 2017’ye ise Leicester City’yi devirerek veda etti. Alman çalıştırıcının ekibi, son iki yılı sırasıyla Arsenal ve Wolverhampton’ı mağlup ederek kapatmayı başardı.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı