Galatasaray

“Kimseyle gelirimizi paylaşmamamız lazım”

Galatasaray’da yarın yapılacak seçimle yeni başkan görevine başlayacak.

Galatasaray başkan adayı Dursun Özbek’in listesinde yer alan ve projelerden sorumlu olacak Erden Timur, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’ın borcunun 2.6 milyar TL olduğunu ve bunun 2.2 milyarının ana para olduğuna dikkati çeken Timur, 1 yılda bu tutarın faizlerle 2.6’ya geldiğini belirtti.

Borçların değişken faizde olduğunu söyleyen Erden Timur, “Yani TL referans faizi artı 1,5. 20’nin üzerine çıkarsa da artı 1. Şu an Türkiye’de enflasyonun yüzde 70 olduğunu düşünürsek, faiz yüzde 70 bile olabilir, üzerine bile çıkabilir. Yani şu anki faiz çok düşük. Düşük faize rağmen 400 milyon lira faiz ödüyoruz. Oldu ki 35 oldu; yüzde 36 faiz ödediğimizde yılda 1 milyar faiz demek. Dolayısıyla 10’larca yıldır 2.2 milyara çıkmış borç, 2 senede borç kadar faiz eklenecek. Bu sürdürülemez bir durum. Peki şu an mevcut varlığımız 2.6 milyar ödemeye yetiyor mu satarsak; maalesef yetmiyor. Burada da gerçekçi bakmak gerekiyor. Florya’yı satarsak, Mecidiyeköy’ü satarsak, Riva’dan gelecek gelirle yetmiyor. Neden yetmiyor çünkü bir anda bu gelir gelmeyeceği için her sene 400-500 milyon faiz dediğimizde, tahsilatın geliş hızıyla, borcun ödenme hızı karşılanmıyor” diye konuştu.

Etiketler
İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı